DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton úgy érzi magát, mint egy gyerek karácsonykor

Nyomás nélkül, izgatottan készül a hétvége további részére Lewis Hamilton, aki mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabb időt autózta csapattársa, az autó fölénye miatt aggódó Nico Rosberg előtt.

Hamilton mindkét gyakorláson nagyjából egytizedes előnnyel zárt bajnoki riválisa előtt, miközben a legjobb köridőt 1,3 másodperccel csökkentetten a két edzés között.

„Ugyanazt a programot teljesítettük, mint minden más versenyhétvégén, most viszont mindkét edzés egészén a gumikkal, a hosszú etapokkal, a beállításokkal, és a számtalan más kielemzésre váró dologgal foglalkozhattunk” - utalt arra, hogy szezonzáró lévén már nem kellett a következő futamokra szánt fejlesztéseket próbálgatniuk. „Sikerült előrelépést tennünk a beállításokkal, de mint mindig, most is van még hova fejlődni. Minden lehetséges területen igyekszünk javulni, de az autó nagyszerű érzés nyújt - kétségtelen, hogy sohasem vezettem még ilyen jó kocsit ezen a pályán.”

„Már a hétvége előtt is izgatott voltam, és alig vártam, hogy a pályára lépjek. Tudva, hogy ilyen versenyképes csomag áll rendelkezésemre, kicsit úgy éreztem magam, mint egy gyerek karácsonykor. Nem érzek különösebb nyomást ezen a hétvégén. Ugyanúgy fogok vezetni, ahogy mindig is tettem, és ahogy lesz, úgy lesz. Egyelőre minden a helyes irányba halad, és csak ugyanígy kell folytatnom tovább.”

Dppi_00114021_092



Rosberg számára is minden rendben ment eddig, ezúttal viszont nem örül annyira, hogy a Mercedes ekkora fölénnyel rendelkezik a többiek előtt. Az első nap után abban bízik, hogy Valtteri Bottas beférkőzhet majd csapattársa elé.

„Jó napom volt, de még koránt sem tudtam összerakni a legjobb köröm, szóval sok munka áll előttem a hétvége hátralévő részére. Általánosságban az autó jó érzést nyújtott ma. Még szükségem lesz egy kis finomhangolásra, hogy a beállítások teljesen megfeleljenek az ízlésemnek, majd pedig el kell végeznem a szükséges munkát.”

„Úgy tűnik, az autónk előnye továbbra is megvan, ami nem feltétlenül jó hír, mivel segítségre lenne szükségem valaki mástól. Bottas azonban időnként egész gyorsnak tűnt, így majd meg kell néznünk, hogy pontosan hol is fog állni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: