DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért esett szét Bottas Williamse

Az idényzáró F1-es hétvége első napja a Williams számára egyáltalán nem indult simán: Valtteri Bottas autója nemes egyszerűséggel elkezdett szétesni menet közben.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj pénteki szabadedzéseinek egyik legérdekesebb mozzanata volt a Williams autóinak meghibásodása: Valtteri Bottas autójáról egy karosszériaelem egyszerűen leszakadt menet közben, és Felipe Massa versenygépével is hasonló problémák adódtak.

bottas_szetesett



Az Autosport beszámolója szerint a csapat azt közölte, hogy változtattak a hűtés konfigurációján, és ez okozta a problémát az elem rögzítésében. A helyzetet néhány egyszerű módosítással sikerült kezelni, miután visszatértek egy konzervatívabb megoldáshoz. A csapat finn versenyzője, Bottas nem reagálta túl a dolgookat:

„Tudtuk, hogy csekély módosítással rendben lesz. Megpróbálkoztunk valami mással...” – mondta a finn, aki szerint a probléma azért nem jelentkezett korábban, mert ezt a konfigurációt korábban még nem használták ilyen gyors pályán. Bottast egyébként az elvesztegetett idő sem zavarta meg különösebben, hiszen a szezon során számos alkalommal kihagyta az első edzést Felipe Nasr kedvéért:

„Minden a terv szerint haladt. Megcsináltuk a megszokott teszteket, futottunk néhány rövidebb etapot az elején, egy hosszút a végén, ahogy egy normális pénteken, szóval a második edzés igazán jól ment. Már megszoktam, hogy egyáltalán nem vezetek az első edzésen, szóval most ez a pár kör egyfajta bónusz volt. Összességében jól éreztem magam az autóban ma, még ott a harmadik edzés a finomhangolásra. Biztos vagyok benne, hogy egészen jó lehetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: