DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button nyitott arra, hogy a WEC-ben folytassa

Jenson Button mai interjújából úgy tűnik, hogy egyáltalán nem esne kétségbe, ha jövőre már nem jutna hely a számára az F1-ben. 2009 világbajnoka a WEC-ben folytathatja karrierjét.

A Formula-1 hivatalos honlapja Abu Dhabiban interjút készített Jenson Buttonnal, melyben természetesen mindenekelőtt küszöbön álló esetleges visszavonulásáról kérdezték. Mint ismeretes, ha Fernando Alonso a várakozásoknak megfelelően a McLarenhez igazol, akkor vagy Buttonnak, vagy ifjú csapattársának távoznia kell – s ha a csapattól menni kell, az egyben az F1-es karrier végét is jelenti, Button számára legalábbis biztosan.

Button_Abu



Amikor arról kérdezték, milyen érzései vannak ezzel kapcsolatban, Button így felelt: „Most már belenyugodtam. Hogy őszinte legyek, Japán előtt még problémásabb volt, de ez a helyzet felnyitja a szemed más kihívások irányába, és hirtelen megérted, hogy a Formula-1 nem az egyetlen hely. Sok más izgalmas dolog is van, ha nem leszek itt jövőre. De egyelőre még élvezem a versenyzést” – mondta Button, akinek felidézték a tegnapi sajtótájékoztatót, amikor Fernando Alonso úgy reagált egy provokatív kérdésre, hogy szívesen venné, ha ő lenne a csapattársa jövőre:

„Én nem vagyok benne biztos, hogy ezt mondta... De ennél többet nem tudok mondani azzal kapcsolatban, hogy hol leszek 2015-ben. Csak azt tudom, hogy ez az év utolsó hétvégéje, és lehet, hogy ez lesz karrierem utolsó F1-es hétvégéje” – mondta 2009 bajnoka. Buttonnak ezt követően azt a kérdést is nekiszegezték, hogy a WEC-ben folytatódhat-e a karrierje, hasonlóan a tavaly távozó Mark Webberhez.

button_alonso_D

„Jókat beszélgettem már különböző emberekkel a WEC-ben való indulásról. Ki tudja? Érdekes ötletnek tűnik, ami elgondolkodtató. Nem vagyok hülye, versenyezni akarok jövőre, méghozzá egy olyan kategóriában, mely versenyképes. Igen, ez egy izgalmas kihívás lehetne” – mondta Button, majd így felelt az utolsó kérdésre, mely azt firtatta, hogy kapcsolatba léptek-e már vele a hosszútávú bajnokság csapatai:

„Talán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: