DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Az 1. edzés értéktelen, a 2. kimaradt

A Ferraritól búcsúzó Fernando Alonso úgy érzi, hogy a második szabadedzésen történt elektronikai hiba a teljes idényzáró F1-es hétvégét tönkreteheti a számára, mivel a másik két edzés értéktelen.

Fernando Alonsónak nem alakult valami jól utolsó ferraris péntekje: a spanyol versenyző autója elektronikai probléma miatt leállt, és mindössze két kört tehetett meg. Hiába teljesített huszonkét kört, s zárt a két Mercedes mögötti harmadik helyen a kora délutáni első gyakorláson, a spanyol úgy érzi, hogy a második edzés kihagyása az egész hétvégéjére rányomhatja bélyegét:

F1_Abu_p11



„Nagy kár, hogy nem vehettem részt a második szabadedzésen, hiszen ez volt az egyetlen esély, hogy valami elképzelést formáljunk arról, hogy mi lesz majd a hétvégén” – idézi Alonsót az Autosport. „A második körömön az autóm egyszercsak megállt, és bár a sportbírók mindent megtettek, hogy időben visszatolják a bokszba az autót, és újra pályára vihessem, a javítási munka tovább tartott, mint hittük.”

„Az első edzésen teljesíteni tudtuk a programot” – folytatta Alonso. „Az autó úgy viselkedett, ahogy vártuk, de a hőmérséklet magasabb volt, mint az időmérőn és a versenyen lesz, azaz nem relevánsak az adatok, melyeket begyűjtöttünk. Épp ezért a holnapi harmadik szabadedzés sem lesz igazán hasznos...”

„Mindez azt jelenti, hogy első kör, melyet az időmérőnek és a versenynek megfelelő körülmények közt teljesítek, az a Q1-ben megtett első köröm lesz. Egyértelmű, hogy nem leszünk igazán felkészültek, de megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: