DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sebastian Vettel a Ferrarihoz szerződött

Fernando Alonso távozásának bejelentését követően néhány perccel a Ferrari azt is megerősítette, hogy a négyszeres F1-es bajnok Sebastian Vettelt igazolták le Kimi Raikkönen mellé 2015-re.

A Ferrari néhány perccel azt követően, hogy bejelentette a kétszeres világbajnok Fernando Alonso távozását, egy hivatalos sajtóközleményben azt is megerősítette, hogy hároméves szerződést kötött Sebastian Vettellel, aki 2015-ben Kimi Raikkönen csapattársa lesz. Ezzel biztossá vált, amit másfél hónapja, Vettel Red Bulltól való távozásának bejelentése óta sejteni lehetett: a négyszeres bajnok ugyanúgy a Ferrarihoz igazol, mint egykoron példaképe, Michael Schumacher.

Vettel_Kimi



„Sebastian Vettel a fiatalság és a tapasztalat egyedi párosítását jelenti, és olyan csapatszellemet hoz magával, ami felbecsülhetetlen értékű lesz, amikor Kimi oldalán megbirkóznak majd az előttünk álló kihívásokkal” – nyilatkozta Marco Mattiacci új versenyzőjét köszöntve. „Sebastianhoz hasonlóan mi is szomjazunk a győzelemre, közös bennünk a lelkesedés, az erős munkaetika és állhatatosság. Ezek kulcsfontosságúak a Scuderia tagjai számára, hogy új fejezetet írjanak a Ferrari történetében.”

Vettel első nyilatkozata Ferrari-pilótaként így hangzik: „Formula-1-es karrierem következő szakaszát a Ferrarinál töltöm, amivel életem álma vált valóra. Amikor gyerek voltam, a piros autóban versenyző Michael Schumacher volt a legnagyobb példaképem, és most hihetetlen megtiszteltetés, hogy végre én is esélyt kaptam arra, hogy egy Ferrarit vezessek.”

 „Amikor először nyertem, még 2008-ban Monzában, már megtapasztalhattam egy kicsit, mit is jelent a Ferrari-szellem, hiszen az akkori motoromat Maranellóban építették. A Scuderiának nagy hagyományai vannak ebben a sportágban, engem pedig borzasztóan motivál, hogy visszavezessem a csapatot a csúcsra. Szívvel-lélekkel küzdök ezért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: