DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo Vettel hozzáállását dicséri

Daniel Ricciardo dícséri Vettelt amiatt, ahogyan négyszeres világbajnokként kénytelen volt elszenvednie a Red Bull idei gyengébb teljesítményét, és végignéznie győzelmeit.

Ricciardo két év Toro Rossós versenyzés után lépett fel a Red Bullhoz év elején, és már az Ausztrál Nagydíjtól kezdve megszorongatta Sebastian Vettelt – a négyszeres világbajnok idén mindössze négyszer tudott dobogóra állni, míg csapattársa kétszer ennyi alkalommal, melybe három győzelme is beletartozik.



Ennek ellenére Vettelt nem viselte meg túlzottan, hogy alulmaradt az ausztrállal szemben, melyet éppen Ricciardo erősített meg. „Nagyon jól esett, ahogyan tisztelettel fordult felém győzelmeim után, Kanadában például őszintén örült, amikor életem első versenyén diadalmaskodtam. Még Spában is odajött hozzám üdvözlésképp, és úgy tűnt, hogy boldog volt.”

„Ez azonban nem könnyű, hiszen egymással is versenyzünk, de ahogyan az ő oldaláról kezelte a helyzetet… nagyon jól csinálta, és én is tanulhatok ebből” – mondta Ricciardo. „Könnyű mogorvának és boldogtalannak lenni, ha valaki legyőz, szóval úgy látom, nagyon jól viselkedett ebben a szituációban.”

Az ausztrál úgy véli, hogy Vettel hamar elnyeri majd a Ferrari szimpátiáját, éppen a hasonló dolgokkal kapcsolatos szemléletmódja miatt. „Ahogyan maga köré gyűjti az embereket… ahogyan követel egyes dolgokat és eléri amit akar. Nyilvánvalóan mindannyian a jobbra törekszünk, és ő eléggé könyörtelen, de igazságos is egyben. Jól egyensúlyoz a komolyság és az egyenes beszéd között, de ezáltal vívja ki a tiszteletet magának.” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: