DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: A McLaren tönkreteszi a versenyzőket

A mexikói versenyző – akivel szintén nem bánt kesztyűs kézzel a brit F1-es csapat –, azt a jelenlegi McLaren-pilótát sajnálja, akit Alonso miatt tesz lapátra a vezetőség.

A McLaren istálló csak decemberben jelenti be versenyzői felállását – legalább a mai nappal az már hivatalosnak tekinthető, hogy Fernando Alonso elhagyja a Ferrarit. Szinte biztos érkezése a wokingiakhoz azt jelenti, hogy Jenson Buttonnak vagy Kevin Magnussennek mennie kell. A 2015-ös rajtrácson már nincs valóban kiadó ülés (a bizonytalan sorsú Caterham és Marussia kivételével), így menesztésük azt is magával vonja, hogy a Formula-1-ben sem marad számukra hely.



Erről beszélt Sergio Perez, akit annak idején egyetlen szezon után leszavazott a csapat. Ő is csupán egy késői időpontban tudta meg, hogy nem kívánják folytatni vele – szerencsére még talált szabad helyet a Force Indiánál, ahol valószínűleg 2015-ben is maradni fog.

„Mindig azt mondták nekem, hogy maradni fogok. Meglehetősen későn volt már a szezonban, így szerencsés voltam, hogy sikerült találnom egy ülést, ráadásul elég jót” – mondta a mexikói pilóta a Sky televíziónak.

„Nagyon nehéz helyzet lehet egy versenyző számára, az utolsó versenyhez érkeznek, és még mindig nem tudják, itt lesznek-e jövőre. Azt hiszem, ez már nagyon késői időpont bármelyikük számára. Ha Button vagy Kevin mellett döntenek, a másik valószínűleg nem fog itt maradni jövőre” – beszélt a két bizonytalan sorsú versenyzőről Perez. Magnussen már korábban úgy nyilatkozott, sorsa a McLaren kezében van, egyetlen másik csapattal sem folytatott tárgyalásokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: