DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Lewis jobban megérdemli, de…

Felipe Massa arra inti Nico Rosberget, ne ijedjen meg az előtte álló feladattól. Kimi Raikkönen saját 2007-es címszerző módszerét ajánlja a német F1-es bajnokesélyesnek.

Kimi Raikkönen, Felipe Massa és Nico Rosberg között találni egy érdekes párhuzamot: mindannyian vívtak már utolsó versenyig tartó bajnoki küzdelmet Lewis Hamilton ellen. Raikkönen nyert, annak ellenére, hogy Hamiltonnak jelentős pontelőnye volt 2007-ben, Massa 2008-ban veszített, de számos pontot behozott ellenfelén.

„Nyilván hátrányban voltam 2007-ben, abban a helyzetben pedig semmi mást nem kell tenni, mint megnyerni a versenyt, és remélni, hogy a dolgok kedvezően történnek” – magyarázta egyszerű stratégiáját Raikkönen. „Az elmúlt években sokszor húzódott el az utolsó versenyig, ami izgalmakat szül, mivel a múltban láttuk, hogy sok minden megtörténhet egyetlen futam során.”



„Azt hiszem, pszichológiailag kevesebb nyomás nehezedik rá, mint Lewisra” – beszélt Massa a 17 pontos hátrányból induló Rosbergről. „Nem eshet pánikba, nem ijedhet meg attól a versenytől. Ha fél, talán elveszít néhány tizedet. Lewisnak inkább kell úriembernek lennie, és neki néha nem könnyű, hogy úriember legyen.”

Massa arról is beszélt, melyik Mercedes-pilótának szorít. „Lewis vagy Nico nyer, nekem mindegy. De azt hiszem, Lewis kissé jobban megérdemli. Több versenyt nyert, azt hiszem, jobb bajnokságot teljesített. De a ’megérdemel néha kicsit máshogyan működik a sportban. A dolgok néha másképpen történnek meg.”

Massa szerepet kapott Timo Glock elméletében is, amely a vasárnapi döntő futamról szól: szerinte a Williams utóbbi futamokon remeklő pilótája ékelődhet be legnagyobb eséllyel Rosberg és Hamilton közé a versenyen, ez az eset pedig Nico Rosberg bajnoki címéhez vezetne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: