DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Glock szerint Massa Rosberg kezére játszhat

A 2008-as F1-es idényzárón egy azóta sokat vitatott szituációba keveredő Timo Glock szerint az idei bajnoki döntőn Felipe Massa lehet Nico Rosberg legjobb esélye Lewis Hamilton ellen.

Az idei szezon végkimenetelével kapcsolatban megkérdezték Timo Glockot is, aki testközelből nézhette végig, hogy dől el a 2008-as világbajnoki cím Lewis Hamilton és Felipe Massa közt. A DTM-versenyző az aktualitások mellett a német Sport1-nek nyilatkozva Massa azon mondatára is reagált, miszerint egy „bizonyos német” ártott bajnoki esélyeinek annak idején.

Glock bízik benne, hogy Massa nem mondta komolyan, amit mondott: „Ennyi év után ez igazán meglepő volt. De azt olvastam, hogy mosolyogva mondta ezt...”

glock_massa



A német pilóta szerint Massa most Rosberg kezére játszhat, már ha nem történik valamilyen technikai probléma: „Rosberg legjobb esélye jelenleg egy műszaki hiba lehet, de senki nem szeretné, hogy így dőljön el a bajnokság. De úgy hiszem, hogy a Williams erős lesz Abu Dhabiban, szóval Rosberg Massában vagy Bottasban is bízhat.”

„Még mindig van esélye, szerintem 2010-ben Sebastian Vettel még nehezebb helyzetben volt, de végül így is megcsinálta. Úgy gondolom, hogy mindketten megérdemelnék a bajnoki címet. Az év végén Hamilton határozottan erősebb volt, előtti viszont Rosberg volt a jobb” – mondta Glock, aki a dupla pontokról is véleményt formált:

 

„Különös ötletnek tartom, hogy egy futam ennyivel fontosabb legyen a többinél. Ám ha Hamiton autója elromlik, akkor a hagyományos pontozással szintúgy elveszítené a világbajnoki címet...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: