DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

22 futam? – 2016-ban India is visszatérhet

Bernie Ecclestone is megerősítette, hogy az F1 2016-ban ismételten ellátogathat Indiába, mivel az adózási és anyagi problémák megoldódtak. Csakhogy Új-Delhi már a 22. helyszín lehet a naptárban...

Miután a múlt héten az Indiai Nagydíj promótere, a Jaypee részéről azt a nyilatkozatot adták ki, hogy 2017-re szeretnék visszacsábítani az országba a futamot, mely pénzügyi problémák, illetve a bonyolult adózási és vámrendszer miatt szűnt meg, most Bernie Ecclestone is megszólalt a kérdésben, ráadásul már nem is 2017-et, hanem egy évvel korábbi dátumot említve.

Ecclestone így nyilatkozott az eddig három nagydíjat rendező ország esélyeiről: „Volt egy gyümölcsöző találkozónk Oroszországban, ahol megerősítették, hogy az adózási és egyéb problémákat megoldják. Ezt követően visszatérhetünk. Persze 2015-höz már túl késő van, szóval most 2016-on dolgozunk.”

india



Ugyanezt az indiai PTI hírügynökségnek a Jaypee egyik vezetője, illetve az első számú promóter, Sameer Gaur is megerősítette, utóbbi egyúttal azt is kiemelte, hogy a kormányváltás segítette a futam ügyét: „A 2015-ös naptár már többé-kevésbé végleges, szóval 2016 lehet a visszatérés éve. Az Indiai Nagydíj lehet az egyik nagy nyertese annak, hogy az új kormány támogat bizonyos nemzetközi eseményeket.”

Ez persze újabb problémákat vet fel, hiszen 2015-ben érkezik Mexikó, 2016-ban pedig Baku, így a jelenlegi versenyekkel együtt India már a 22. lesz a sorban, és akkor még nem is beszéltünk a régóta tervezett második amerikai futamról... Kérdés, mit szólnak ehhez a csapatok, ha pedig nem vállalják a zsúfolt naptárt, akkor melyik verseny esik majd ki...?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: