DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Webber: Vettel jól döntött, hogy a Ferrarit választotta

Noha még nem történt hivatalos bejelentés, mindenki készpénznek veszi Sebastian Vettel Ferrarihoz igazolását. Köztük van Mark Webber is, aki szerint volt csapattársa helyesen döntött, amikor bejelentette távozását a Red Bulltól.

Sebastian Vettal a Japán Nagydíj hétvégéjén jelentette be távozását a Red Bulltól, így szinte mindenki biztosra veszi, hogy 2015-ben a Ferrarinál láthatjuk majd versenyezni. Igaz, Vettel és a hamarosan csak ’volt’-csapatfőnöke, Christian Horner is el-elszólta már magát a szerződéssel kapcsolatban, a hivatalos bejelentés még mindig várat magára.



A német volt csapattársa, Mark Webber úgy véli, hogy Vettel a Ferrarinál fogja befejezni pályafutását. „Minding is vártam, hogy oda menjen, ahová most mindannyian várjuk. A következő csapata az utolsó is lesz egyben” – mondta a 38 éves pilóta.

A jelenleg a WEC-ben versenyző Webber szerint Vettel helyzete ahhoz hasonló, amit 2012 végén Lewis Hamiltonnál láthattunk. „Frusztrált és eredményeket akar, de ő tudja a legjobban, hogy türelmesnek kell lennie. Jól döntött, amikor a távozás mellett tette le a voksát, gondoljunk csak Lewis Hamiltonra: mindenki őrültnek bélyegezte, amikor elhagyta a McLarent. Meg kell nézni, hol tart most” – tette hozzá a Forma-1-ben kilenc győzelemig jutó versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: