DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Régi főnöke és a golf ásza Hamilton mellett

Két újabb támogatója támadt Lewis Hamiltonnak az F1 szezonját záró Abu Dhabi Nagydíj előtt: egykori mentora, John Booth, valamint a golfozás listavezetője, Rory McIlroy.



John Booth az idén magasságokat és mélységeket megjárt Marussia csapatvezetőjeként lehet ismerős a Formula-1 rajongói számára: az 59 esztendős szakember azonban Lewis Hamilton pályafutásának beindításában is kulcsszerepet játszott. A gokartból kinövő Hamilton első formaautós szezonjait Booth csapatában, a Manor Motorsportban teljesítette, főnöke annak ellenére bizalmat szavazott a 16 éves pilótának, hogy első tesztje harmadik körében összetörte az autót.

„Egy paródia lenne, ha Lewis nem nyerné meg a bajnokságot idén” – mondta el markáns véleményét a brit Mirrornak. Hamilton 17 ponttal vezeti a bajnokságot Rosberg előtt, 10 versenyt nyert 5 ellenében. „Néhány látványos produkciót mutatott be idén. A magyarországi verseny különösen kiemelkedett számomra. Kigyulladt az időmérőn, a bokszból indult, és így is harmadik lett.”

„Magával ragadó volt a csatát figyelni kettejük között, mivel igazán kitűntek a mezőnyből. De Lewis egyértelműen megérdemli ezt a világbajnokságot. Igazából több bajnoki címnek kellene állnia a neve mellett. Már a legelső évében kellett volna gyűjtenie egyet. Nem mindig övé volt a legjobb autó, és Lewis egyébként is a szívek bajnoka, ezért idén ki kell hoznia belőle, amit lehet” – tette hozzá Booth, aki annak idején együtt ünnepelte Hamiltonnal legelső együléses bajnoki címét, a 2003-as brit Formula Renault sorozatban.

A brit versenyző másik támogatója a világelső golfozó, Rory McIlroy, aki a héten szintén az Egyesült Arab Emirátusokban vesz részt a European Tour utolsó tornáján Dubajban. Az ő év végi trófeája már garantálva van, reméli, hogy alig 130 kilométeres távolságra versenyétől Hamilton is bebiztosítja sajátját.

A golfozásban a különböző jelentőségű tornák győztesei eltérő pontszámokkal távozhatnak, ennek ellenére McIlroy az F1-es pontduplázás rendszerét ellenzi. „Nem gondolom, hogy a szezonjukat egyetlen dupla pontos versenynek kellene eldöntenie. Lewis kétszer annyi versenyt nyert, mint Nico Rosberg, de még így is esély van Nico győzelmére. A rajongóknak lehet, hogy ez izgalmas, de Lewis biztosan egészen mást gondol. Remélhetőleg ő kerül ki győztesként, mert ő a megérdemelt bajnok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: