DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Palmer és Goddard tesztelheti a Force Indiát Abu Dhabiban

A Sahara Force India mai hivatalos sajtóközleményében bejelentette, hogy a jövő hét elején sorra kerülő F1-es szezonvégi teszten a GP2 újdonsült bajnoka, Jolyon Palmer, valamint a 22 éves ausztrál Spike Goddard vezetheti a csapat autóját Abu Dhabiban.

A korábbi F1-es pilóta, Jonathan Palmer fia idén négy futamgyőzelmet begyűjtve hódította el a GP2 bajnoki címét, ezzel ő lett Lewis Hamilton óta az első brit, aki véghezvitte ezt a bravúrt. A 23 éves pilóta ennek jutalmaként vezetheti a teszten a VJM07-es kódjelű autót.

A másik fiatal versenyző, aki lehetőséget kap a teszten a Force Indiától, a 23 éves ausztrál Spike Goddard, aki 2012 a legjobb újonc lett a Brit F3-as bajnokságban, majd az előző két idényt már az FIA F3-as Európa-bajnokságban versenyezte végig. Ő jövő szerdán vezetheti majd a brit istálló versenygépét, míg Palmer kedden teheti meg ugyanezt. Mindketten első alkalommal fognak F1-es autót vezetni.

Jolyon Palmer a GP2 megnyerésével vívta ki magának a lehetőséget a bizonyításra


„Örömömre szolgál, hogy a szezon zárásaként két ilyen ígéretes tehetségnek tudunk lehetőséget biztosítani arra, hogy megtegyék első lépéseiket egy F1-es autóval” – kezdi Vijay Mallya csapatfőnök. „Csapatként nagy múltunk van abban, hogy felismerjük a jövő reménységeit, és értékes kilométereket és tapasztalatokat adjunk nekik az autóinkkal. Figyelemmel kísértem Jolyon idei fejlődését a GP2-ben, és ő minden kétséget kizáróan egy nagy tehetség, aki megérdemel egy lehetőséget az F1-ben. Spike is keményen megdolgozott ezért az esélyért, és ez a tökéletes alkalom, hogy megmutassa a képességeit. Mindkettőjüknek a legjobbakat kívánom erre a tesztre.”

Természetesen a két lehetőséget kapó ifjú titán is örömét fejezte ki a jó hír hallatán. „Sahara Force India bizalmat szavazott nekem ezzel a lehetőséggel, és én ezt szeretném Abu Dhabiban meghálálni nekik. Nagyon keményen dolgoztam egy ehhez hasonló esélyért, ezért a legtöbbet akarom kihozni ebből a tesztből. Ez a csapat mindig is támogatta a tehetségeket, és remélem, hogy ennek a mostani lehetőségnek lesz még folytatása is” – tekintett bizakodóan a jövőbe Palmer. 

Spike Goddard eddig az F3-ban bizonyított

„Szeretnék köszönetet mondani a Sahara Force Indiának ezért a hihetetlen lehetőségért” – vette át a szót a másik szerencsés kiválasztott, Spike Goddard. „Minden fiatal versenyző arról álmodik, hogy egy nap F1-es autót vezessen, és izgalommal tölt el, hogy most én is azon kevesek közé fogok tartozni, akiknek ez az álmuk valóra válik. A tesztre egy a 2015-ös felkészülés szempontjából fontos időszakban kerül sor, ezért remélem, én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy jövőre jól induljon a szezon a csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: