DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lotus: Grosjean marad 2015-re is

A Lotus szerda kora délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Romain Grosjean 2015-ben is az enstone-i csapatnál folytatja F1-es karrierjét, azaz változatlan marad a csapat felállása.

Amit Romain Grosjean meggondolatlanul kiposztolt tweetje már a múlt héten előre jelzett, immár hivatalosan is megerősítést nyert: a francia versenyző 2015-ben is a Lotus pilótája marad, akikkel eddigi F1-es karrierje egészét teljesítette. Grosjean az akkor még Renault néven futó enstone-i csapattal mutatkozott be az F1-ben 2009 második felében, miután éveken át az istálló nevelőprogramjának tagja volt.

grosjean3_d



Ekkor nem tudott megragadni az F1-ben, de előbb az Auto GP, majd a GP2 (és a GP2 Asia) megnyerésével jelezte, hogy megérdemel egy újabb esélyt, amit 2012-ben meg is kapott – érdekességként megemlíthetjük, hogy a Lotus sajtósa láthatóan rosszul emlékszik Grosjean visszatérésére, hiszen a csapat hivatalos közleménye szerint 2011 óta vezet náluk...

Grosjean, aki az idei évhez hasonlóan Pastor Maldonado csapattársa lesz, így nyilatkozott a bejelentésről: „Fantasztikus dolog, hogy jövőre is a Lotusnál maradhatok, nagyszerű, hogy mindenki támogat engem Enstone-ban. Egyértelmű, hogy kemény évünk volt, de a csapat koncentrált maradt, mindannyian eltökéltek vagyunk aziránt, hogy 2015-ben ismét rendszeres pontszerzők legyünk.”

grosjean_hock_D

Grosjean a jövő évi autóról is említést tett: „Rengeteg időt töltöttem mostanában Enstone-ban, nagyon pozitív érzéseim vannak az E23-ban rejlő potenciállal kapcsolatban, ami azt jelentheti, hogy visszatér a csapat jó formája. Még van egy versenyünk idén, nagyon fogom nyomni, hogy a lehető legjobb munkát végezzem Abu Dhabiban, mielőtt 2015 felé fordítanám a figyelmemet.”

A csapat első embere, Gerard Lopez azt méltatta, milyen jól tűrte Grosjean az idei megpróbáltatásokat: „Akkor tudhatsz meg valamit igazán egy versenyzőről, amikor nem mennek jól a dolgaik, Romain pedig hibátlanul teljesített a komoly kihívások közepette. Tudjuk, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló autóból, már csak ezért is nagyon várjuk, hogy jövőre a Mercedes erőforrásával kamatoztathassa a benne rejlő lehetőségeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: