DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda: Számomra mindketten bajnokok

A Mercedes F1-es részlegének két vezetője, Niki Lauda és Toto Wolff beszélt a hétvégi döntő futamról. Kiderült az is, a csapat nem fog Hamilton vagy Rosberg nevével ellátott bajnoki pólókat nyomtatni.

A világbajnoki cím Abu Dhabiban fog eldőlni a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között. Előbbi 17 ponttal áll német kollégája előtt a pontversenyben. A csapat elnöke, Niki Lauda erről nyilatkozott.

„Számomra mindketten világbajnokok, de Abu Dhabi után csak egyikük lesz az.” Hamiltonnak jelenleg csak 2015-re szól szerződése a csapattal, de a verseny után rögtön tárgyalni kezd a hosszabbításról. A Daily Mailnek Lauda erre is kitért: „Hallottam történeteket arról, hogy Lewis a Ferrarihoz akar aláírni, de ezek abszolút tévesek. Lewis azt kérte, hogy halasszuk el a szerződési tárgyalásokat addig, amíg véget nem ér a szezon. A versenyzésre akart koncentrálni. Mi is ugyanezen a véleményen voltunk. Maradni fog, függetlenül attól, hogy nyer vagy veszít vasárnap.”



Egy érdekes adalék: az osztrák Sportwoche értesülései szerint a Mercedes nem visz sem Hamilton, sem Rosberg nevével ellátott pólókat Abu Dhabiba. A világbajnoki címeket általában ilyen névre szóló pólókkal szokták ünnepelni – természetesen olyan már egészen régen fordult elő, hogy két csapattárs között dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Toto Wolff üzleti ügyvezető is megszólalt, Lewis Hamilton érzéseiről beszélt: „Egy hosszú beszélgetésben vettem részt Lewisszal, ő pedig nagyon határozottan gondolja, vasárnap egyikük számára a pályafutása legjobb napja lesz, a másiknak viszont a legkeserűbb. Ezzel helyben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: