DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jordan: Bernie Ecclestone mondjon le!

Eddie Jordan élesen kritizálta Bernie Ecclestone utóbbi időben folytatott tevékenységét az F1-élén, és szerinte nagyon is időszerű lenne, ha a 84 éves üzletember végre átadná a stafétát valakinek.

A korábbi csapatfőnök Jordan, aki most a BBC F1-es közvetítéseinek szakértője, arra hívta fel a figyelmet, hogy Ecclestone egyre többször változtatja meg a véleményét a nyilvánosság előtt, és a megfejthetetlen hozzáállásával csak árt a sport fejlődésének.

„Bernie egy dolgot mond a te papírodon, más valamit egy másikon, és egy harmadikfélét nekem” - példázta a FOM elnökének tevékenységét Jordan a Sportsmailnek nyilatkozva. „Teljesen követhetetlen. Senki sem tudja, hogy komolyan gondolja-e, amit mond, és hogy egyáltalán tudja-e, mit beszél.”

„Egyik pillanatban segíteni akar a kisebb csapatoknak, a következőben pedig már egyáltalán nem érdekli őt a helyzetük, és azt állítja, hogy csak kéregetni akarnak.”

1416350078151_Image_galleryImage_Former_formula_one_driver



„A múlt héten meg azt mondta, hogy nem is akarja felkelteni a fiatalabb generáció érdeklődését az F1 iránt. Ha nem akarja őket, és nem érti a közösségi média lényegét, akkor talán inkább át kellene adnia a feladatot valaki olyannak, akit ez érdekel. Ugyanis a mi dolgunk, hogy felügyeljük a sportot, és az a felelősségünk, hogy egészséges, versenyképes állapotban adjuk át a következő generációknak.”

Ecclestone hosszú évtizedek óta részese a Formula-1 vérkeringésének. Míg 1958-ban még versenyzőként próbálkozott - sikertelenül -, a ’70-es évektől már a Brabham csapatvezetője volt, jelenlegi szerepköre felé pedig akkor indult el, amikor 1978-ban a csapatok akkori szövetsége, a FOCA élére állva tárgyalni kezdett a televíziós jogdíjak elosztásáról a FISA akkori elnökével.

Bár az elmúlt évek során időről időre felmerülnek lehetséges utódok Ecclestone helyére, ő továbbra is kirobbanthatatlan a vezetői székből, és egy legutóbbi - szintén ellentmondásos - interjújában úgy nyilatkozott, csak akkor ér majd véget irányítása, amikor koporsóban viszik el.   

Jordan szerint azonban nem kellene eddig várnia: „A visszavonulást senki nem kerülheti el, és azt hiszem, Bernie számára elérkezett az idő, hogy fontolóra vegye ezt a lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: