DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: Helytelen lett volna most távozni

Romain Grosjean úgy érzi, nem lett volna tisztességes a Lotusszal szemben, ha ebben a nehéz időszakban hagyja el a csapatot. A francia beszélt céljairól is a következő F1-es szezonra, aminek néhány üveg pezsgő is a része.

A francia a hírek szerint egy ideig a McLaren üléséért is versenyben volt, ám a wokingiaknál szűkülni kezdett a kör, a Lotus pedig eközben megszerezte a Mercedes motorjait 2015-re, ami vonzóbbá tette a csapatnál való maradást a szezon során különösen az autóban gyakran elégedetlenkedő francia számára. Maradásának hivatalos bejelentésére ma került sor.

Bár sok pilóta elengedhetetlennek érzi, hogy távozzon egy csapattól, ha az autója nem képes az általa elvárt eredményeket nyújtani, Grosjean egészen másképp nyilatkozott, amikor kifejezte szolidaritását a Lotus iránt.

„Egyszerűen nem éreztem volna helyesnek, hogy az idei mélypont után intsek búcsút a csapatnak, hiszen tisztában vagyok vele, hogy mire képesek az emberek Enstone-ban” - magyarázta. „Az ilyen pillanatok vagy erősebbé teszik, vagy összetörik a csapatot, de én biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk tanulni ebből a nehéz évből.”

Dppi_00114018_392



„Őszintén hiszem, hogy a nehéz helyzetekből sokkal több tapasztalatot szerezhetünk, mint a könnyűekből. És nem csak a csapatra vonatkozik ez, hiszen szerintem én is rengeteget fejlődtem idén. Két éve még talán teljesen máshogy kezeltem volna ezt a helyzetet, de most higgadt tudtam maradni. Immár sokkal tisztább képünk van arról, hogy mire kell koncentrálnunk és mit kell elkerülnünk az E23-as modellel.”

„Már elég régóta dolgozunk az autón és egyelőre minden pozitívnak tűnik. Remélem, hogy amikor először beülök az autóba az előszezon során, azonnal elkap majd az az érzés, amikor az ember rögtön tudja, hogy jó szezon áll előtte. Persze nem állítom, hogy visszajutunk a 2013-as szintre, ahol a költségvetésünkhöz képest rendkívül jól szerepeltünk. Személy szerint abban bízom, hogy harcba szállhatunk az élmezőny tagjaival, szerzünk néhány dobogót és visszajutunk a konstruktőri bajnokság első öt helyezettje közé. Szeretném ismét érezni a pezsgő ízét a csapattal!”

Grosjean az előző két szezonban már kilenc dobogót halmozott fel és olykor már a futamgyőzelemtől sem állt távolt, ám most a jelek szerint képes volt megváltoztatni az értékrendjét, alkalmazkodva a csapat életében történt váratlan negatív fordulathoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: