DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezúttal Verstappen nem vezethet pénteken

Az eredeti tervekkel ellentétben a versenyző nem ülhet autóba az F1-es Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén, a versenyt követő tesztnek viszont mindkét napját ő kapja meg.



Max Verstappen, aki a Toro Rosso színeiben jövőre minden idők legfiatalabb Formula-1-es versenyzője lesz, Japánban, Texasban és Brazíliában a csapat autójába ült az első szabadedzéseken. A tervek szerint Abu Dhabiban is ugyanez lett volna a forgatókönyv, de a gpupdate.com arról számolt be, a csapat inkább Jean-Eric Vergne-nek és Danyiil Kvjatnak biztosít több pályaidőt a versenyhétvégén.

Az ifjú versenyzőnek zsúfolt hetei voltak az elmúlt időszakban: miután Japánban részt vett első Formula-1-es versenyhétvégéjén, a Formula-3-as Európa-bajnokság utolsó két fordulója következett – a sorozatban a harmadik helyet szerezte meg. Egy szabad hétvége után észak- és dél-amerikai túrája következett, majd rögtön utánuk a hétvégi Makaói F3-as Nagydíj, ahonnan Abu Dhabiba kell utaznia.

Verstappennek voltak emlékezetes megmozdulásai a szabadedzéseken, a leginkább kiemelkedő Brazíliában, ahol hatodik időt futott, és még egy nem mindennapi mentést is bemutatott.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: