DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Buemi is követheti Vettelt a Ferrarihoz

Úgy tűnik, Sebastian Vettel nem egyedül érkezik a Red Bulltól a Ferrarihoz, a legfrissebb hírek szerint ugyanis magával viszi Maranellóba jelenlegi csapatának tesztpilótáját, Sebastien Buemit is.

A svájci Buemi 2012 óta tölt be tesztpilótai szerepkört az enegiaitalosoknál, miután az előző év végén elveszítette ülését a folyamatosan a fiatalításra törekvő Toro Rossónál. A 26 éves pilóta így idén már harmadik éve nem állhat rajthoz a futamokon, s a csapat kötelékében nem is kínálkozik előtte feljebblépési lehetőség.

A brit F1Racing azonban Abu Dhabiban úgy értesült, hogy a svájci hamarosan másik csapathoz igazol, méghozzá nem is akármelyikhez. Ezt írták ugyanis Twitteren:

„Egyes sugdalózások szerint a Ferrari hamarosan megnevezi Sebastien Buemit harmadik versenyzőként, aki a szimulátorban is dolgozik majd - mégpedig egy ’másik Seb’ kérésére.”

Dppi_00111014_009



Nem elképzelhetetlen, hogy Vettel tényleg magával akar vinni valaki olyat az új közegbe, akinek a véleményében megbízik - más versenyzők is gyakran csinálják ezt csapatváltáskor, és valószínűleg Fernando Alonso sem egyedül készül átigazolni a McLarenhez.

Buemi egyébként eddig sem elégedett meg a Red Bull eseménytelen tesztpilótai szerepkörével, hiszen tavaly óta részt veszi a Hosszútávú Világbajnokságon a Toyota színeiben, ráadásul a múlt hétvégén Bahreinben be is biztosították idei LMP1-es bajnoki címűket csapattársával, Anthony Davidsonnal.

A svájci emellett a szeptemberben útjára indult Formula-E bajnokság mezőnyének is tagja az e.dams színeiben, ám a szezonnyitót nem tudta befejezni.

A Ferrarival kapcsolatos hírek mellett az a merész elképzelés is felmerült, hogy Buemi akár már ezen a hétvégén visszatérhet az F1-es versenyzéshez, mégpedig a Marussia színeiben, amennyiben az olaszok erőforrását használó csapat az utolsó pillanatban tényleg megérkezett volna Abu Dhabiba. Egy ilyen forgatókönyvhöz azonban sok mindennek össze kellett volna állnia, nem utolsósorban azért, mert Buemi egyelőre még a Formula-E hétvégi malajziai futamára készül. Végül azonban mindez megmaradt az elmélet szintjén, hiszen a Marussia nem is tudott eljutni a helyszínre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: