DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bianchi már nincs kómában, Nizzába szállították

Minden korábbinál biztatóbb fejleményekről számolt be Jules Bianchi családja a Suzukában súlyos fejsérülést szenvedett pilóta állapotával kapcsolatban, akit immár Franciaországban ápolnak.

Bianchi Nizzában született, és most lehetővé vált, hogy ennek a dél-franciaországi városnak a kórházába, családjának közvetlen közelébe szállítsák. Szülei, Philippe és Christine az alábbi közleményben ismertetik a részleteket:

„Majdnem hét hét telt el a suzukai pályán történt baleset óta, és az intenzív osztályon való kezelés nehéz időszaka után most bejelenthetjük, hogy Jules fontos lépést tett.”

„Jules már nincs mesterséges kómában, amibe a balesetét követően került, bár továbbra is eszméletlen. Segítség nélkül lélegzik és az életfunkciói stabilak, noha az állapotát továbbra is kritikusnak tartják. A kezelése most új fázisba lép, köszönhetően az agyműködésében végbement javulásnak.”

Dppi_00214010_328



„Jules neurológiai állapota változatlanul stabil. Bár a helyzet továbbra is súlyos, és talán az is marad, döntés született arról, hogy Jules kielégítően stabil ahhoz, hogy hazájába, Franciaországba szállítsák. Megkönnyebbülve erősíthetjük tehát meg, hogy Jules-t légi úton az elmúlt éjjel átszállították a Japánban lévő Mie Általános Orvosi Központból a Nizzai Központi Egyetemi Kórházba, ahova csak nemrégiben érkezett meg. Jules jelenleg az intenzív osztályon tartózkodik Raucoules és Ichai professzorok kezei alatt, és a kezelését felügyeli majd Paquis professzor is az Idegsebészeti Szolgálat vezetője.”

„Hálásak vagyunk azért, hogy Jules ellátásának következő fázisa az otthonához közel folyhat, ahol a szélesebb családja és baráti köre is körülveheti őt. Csak dicsérni tudjuk a Mie Általános Orvosi Központ által nyújtott kezelést, amit a balesete óta végeztek. Az ottani egészségügyi dolgozóknak hatalmas hálával tartozunk mindenért, amit Jules-ért és a családért tettek azokban a nagyon nehéz időkben. Különösképpen szeretnénk kifejezni hálánkat Kamei és Yamaichi doktoroknak valamint Mr. Ogurának, akik tagjai voltak a Jules-t Japánban kezelő csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: