DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ott lesz Abu Dhabiban a Marussia?

Meglepő fordulatot vehet a kiscsapatok hányatott sorsa: az F1-es újságíró, Adam Cooper szerint a Marussia Abu Dhabi felé vette az irányt, és jelen lesz a szezonzárón.

Cooper egy „magas pozícióban levő F1-es forrás”-ra hivatkozott, aki elárulta neki, a kiscsapat rakománya úton van az Abu Dhabi Nagydíj helyszíne felé. A Williams és Caterham – amely szintén visszatért a szezonzárón – között egy üres garázs várja őket. Az természetesen kérdés, hogy a felszerelés vagy autók valóban megérkeznek-e, és hogy a csapat részt tud, vagy egyáltalán részt akar-e venni a versenyhétvégén.

Cooper egy Ferrarinál mozgó forrását is megemlítette: a Marussiának szánt erőforrások az őket kezelő mérnökökkel együtt szintén Abu Dhabiban vannak, arra az esetre, ha szükség lenne rájuk. A csapatnak azonban így is tetemes tartozása van motorpartnere irányába.



A hírek nemrég még arról írtak, hogy a Marussia végleg befejezte működlését, és sem Abu Dhabiban, sem a 2015-ös mezőnyben nem lesz ott. Ennek ellenére egy csoport továbbra is az alakulat megmentéséért küzdött, a Caterhammel ellentétben, akik a rajongók támogatásához fordultak, ők új befektetőt kerestek. A Marussia még azt a határidőt is lekéste, amikor a Formula-1 együttes rakománya útnak indult Abu Dhabiba – ekkor már minden esély elveszettnek tűnt arra, hogy a kiscsapat ott legyen a rajtrácson. Úgy fest azonban, az induláshoz szükséges anyagi háttér az utolsó utáni pillanatban összegyűlt, és még a szállítmányozást is sikerült önállóan megoldaniuk. Hivatalos megerősítésig természetesen biztosra semmit nem lehet mondani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: