DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff rémálomnak tartaná, ha Hamilton műszaki hiba miatt vesztené el a bajnoki címet

Toto Wolff bízik benne, hogy az F1-es világbajnokság végkimenetelét nem fogja befolyásolni a Mercedes W05-ös megbízhatósága, és tiszta körülmények között harcolhatnak pilótái.

Lewis Hamilton 17 pontos előnnyel várja a hétvégi szezonzáró, valamint a bajnoki címről döntő Abu Dhabi Nagydíjat, és Rosberg győzelme esetén a második helyre van szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa második titulusát. A szezon egészét tekintve azonban megvan rá az esély, hogy egy műszaki hiba elveszi tőle a lehetőséget, tálcán nyújtva Rosbergnek a trófeát.

„Ha Lewisszal történne valami, az igazi rémálom lenne” – mondta Toto Wolff, a csillagosok üzleti ügyekért felelős főnöke. „Azt szeretnénk, hogy a bajnokság tisztességes körülmények között dőljön el, és nem azáltal, hogy valamelyikük lerobban a pálya szélén.”



Hamilton helyzetét a dupla pontos szabály is nehezebbé teszi, ami miatt Wolff is bocsánatot kért, hiszen korábban a többi csapattal együtt rábólintottak a szabályozásra. „Sok rajongótól és másoktól is kaptunk visszajelzéseket, hogy hibás döntést hoztunk. Magam is versenyeztem korábban, és visszagondolva, nem szerettem volna dupla pontokat. Talán nem volt helyes, hogy így határoztunk, így változtatnunk kell rajta a jövőben” – tette hozzá a csapatvezető.

A német üzletember azt is elmondta, hogy számára teljesen mindegy, melyik versenyzőjük örülhet jobban a futam végén. „Egyenlő arányban szorítok értük. Mindannyian nagyszerűek a márka számára, mert különböző egyéniségek és nagyon jó versenyzők, így nem számít, melyikük lesz a bajnok.”

Ha Hamilton valamilyen balszerencse folytán elveszítené a címet, Wolff biztosra veszi, hogy pilótája jövőre ismét megpróbálkozik majd a megszerzésével. „Ha nem is szeretnénk, hogy megtörténjen, nem lesz világvége-hangulat. Lewisnak számtalan lehetősége lesz még címet nyerni, többet, mint ez az egy.”

Hamilton szerződése a következő év végén lejár, de a szezon zárása előtt nem tárgyalnak annak meghosszabbításáról. „Azt szeretnénk, hogy még sok évig velünk maradjon, hiszen fontos a számunkra és a családunk része.”

„A kapcsolatunk többről szól, mint egy profi csapat-pilóta viszony. Hétfőn vagy kedden, Abu Dhabi után le fogunk ülni, hogy megtárgyaljuk a helyzetet és remélem hamar sikerül megoldást találnunk” – tekintett a hétvégi verseny elé Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: