DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa visszaszólt az F1-et kritizáló Piquet-nek

Nelson Piquet megjelent a Brazil Nagydíjon és azonnal több megjegyzésével és tettével is vihart kavart. A brazil leszólta a jelenlegi F1-et, de Felipe Massa a sport védelmére kelt.

Dppi_00114019_771



A háromszoros bajnok egy alkalommal úgy nyilatkozott a hétvége során, hogy a mai versenyzőknek már koránt sincs szüksége akkora technika hozzáértésre, mint a pár évtizeddel korábbi pilótáknak, hiszen a mérnökök hada mindent megold helyettük: „Elég ha gyors vagy és nem követsz el hibát. Gyengeelméjű versenyzők is el tudják vezetni az autókat, akik semmit sem tudnak a motorról.”

Honfitársa, a jelenlegi viszonyokkal nagyon is tisztában lévő Felipe Massa azonban nem ért egyet ezzel a vélekedéssel, és a brazil Sportv-ben reagált is Piquet érvelésére:

„Az igaz, hogy a múltban kevesebb mérnök dolgozott egy autón és a pilótáknak jól kellett ismerniük a mechanikai részeket. Ám az autó szinte teljesen mechanikus volt, mindenféle aerodinamika nélkül. Most viszont rengeteg más tényezőre is figyelni kell, ott van például az elektronika és az a számos dolog, amit vezetés közben kell végeznünk. Korábban egy autóban a kormánnyal, a gázzal, a fékkel és a kuplunggal kellett foglalkozni, ma viszont gyakran kanyarodás közben is állítanunk kell valamit. Ez már teljesen más világ, szinte más sport” - foglalta össze a brazil.

Piquet negatív megjegyzést tett az előzést segítő DRS-re és a mai autók sterilségére is, de Massa ezt sem hagyta szó nélkül:

„Sokan mondják ezt, na meg hivatkoznak arra, hogy régen az autók sokat csúsztak oldalirányba. Viszont ma az ilyen csúszkálással egyszerűen csak lassabbak lennénk. A sport rengeteget változott, és egyúttal profibb is lett. És egyesek visszasírják Ayrton Sennát és Nigel Mansellt, ám ma is vannak a mezőnyben olyan versenyzők, akik, ugyanazt a szintet képviselik” - mutatott rá a Williams pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: