DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Sokkal biztonságosabb lett a pálya

Elnyerték Felipe Massa tetszését az interlagosi pályán véghezvitt módosítások. A brazil szerint az F1-es mezőny jóval biztonságosabban körözhet rajta, és reményei szerint ez a balesetek számának csökkenésében is meglátszik majd.

interlagos-2014-pit-entry-2-886x590



Az átalakítások idei, első köre a célegyenest és annak környékét érinti. A vonalvezetés ugyan nem változott, de a bokszbejáraton és a célegyenest követő S-kanyar utáni szakaszon is látható ráncfelvarrást végeztek.

„A bokszkijárat hasonló maradt, talán kicsit beljebb tolták a pályához, de a 2-es kanyar biztonságosabb lett, mivel messzebbre helyezték a falat, így ott nem fogunk annyi balesetet látni, mint az előző években. Szerintem most sokkal biztonságosabb lett” - nyilatkozta a Williams pilótája a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Ami a bokszbejáratot illeti, szerintem szép munkát végeztek vele. A fal még mindig hasonló helyen van, emiatt kell majd csak óvatosnak lennünk. De biztonságosabb, jobb lett így.”

„Igazán remélem, hogy nem fogunk baleseteket látni, vagy legalábbis kevesebbet, mint a múltban. De először vezetnünk kell rajta ahhoz, hogy pontosan lássuk. Ránézésre persze jónak tűnik, de még biztosra kell mennünk ezt illetően.”

B1wj77TIYAIGhgL

A bokszutcába igyekezve a nagy tempó miatt a korábbi években is éltek már át a versenyzők meleg pillanatokat, az átalakítás nyomán azonban már kisebb sebességről kell majd lelassítaniuk a belépéskor. Massa ráadásul tavaly áthajtásos büntetést is kapott a futam során a bejáratot jelző fehér vonal átlépése miatt, a versenybírók döntését pedig utólag elfogadhatatlannak nevezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: