DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren nem számít Szocsi megismétlésére

A brit csapat negyedik és ötödik helyet szerzett az előző F1-es nagydíjon, Jenson Button azonban nem számít hasonló bravúrra az Egyesült Államokban.

„Japánban megtaláltuk a helyes irányt, amelyet folytattunk Szocsiban is, de nem gondolom, hogy itt hasonlóan versenyképesek lehetünk, és azt sem, hogy a negyedik hely bent van a pakliban” – nyilatkozta a 2009-es világbajnok. Jóslatait alátámasztja a második szabadedzésen elért kilencedik helye, továbbá váltóhiba miatti rajtbüntetése.

„Az autónk néha szenved szeles körülmények között, ahogy én is, ilyenkor sokkal nehezebb precíznek lenni. Főleg a lassú kanyarokban van ránk negatív hatással, mint például a hármas szektor elején. Ma pedig kétségtelenül nagy volt a szél, főleg délután. A gondjainkat az opciós gumikon ki lehet javítani. Néhány autó egyensúlyának rögtön kedvez a lágy gumi, másokénak nem. Délután a miénknek nem kedvezett.”



Button, aki a délelőtti szabadedzésen – amelyen még harmadik legjobb kört futott a Mercedesek mögött – új alkatrészeket próbált ki, leszögezte, bizonytalan jövője semmilyen hatással nincs pályán nyújtott teljesítményére. „Nem gondolkodom rajta, versenyezni vagyok itt, jól érzem magam, és nem gondolkozom azon, ’jó-e ez, rossz-e ez’. Kiélvezem, amiben a legjobb vagyok, hogy F1-es autót vezetek.”

Kevin Magnussen a legjobb nyolc között zárta mindkét edzést. „Most járok először ezen a pályán, és tetszik nekem. Előzés szempontjából jó lehetőségeink lehetnek, ezért élvezetes versenyben bízom. A mai programból az derült ki, hogy az elsődleges abroncson erősebbnek tűnünk, mint az opcióson. Az elsődlegesen versenyképesnek tűntünk délelőtt, de az még kérdéses, hogy tudunk-e javulni az opcióson. Ezen fogunk dolgozni este. Kipróbáltuk a virtuális biztonsági autót is, ami rendben működött, az ötlet jónak tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: