DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel már a bokszutcai előretörésre készül

Szokatlan módon az utolsó helyen zárta az USA Nagydíj pénteki második edzését Sebastian Vettel, erre viszont nyomós oka volt. Az időmérős büntetése miatt ugyanis kizárólag a futamra készült.

Dppi_00114018_084



A német délelőtt még a hetedik helyen zárt, a délutáni gyakorláson viszont 19 kör megtétele után is csak 18. lett, legjobb eredménye ráadásul több mint öt másodperccel elmaradt a Lewis Hamilton által felállított etalontól.

Hiszen míg a mezőnyben mindenki az egykörös tempóra helyezte a hangsúlyt a délután első felében, ő feleslegesnek találta azt, mivel még ha pole-pozíciót is szerezne a kvalifikáción, akkor is a bokszutcából kellene rajtolnia, köszönhetően büntetésének, amit a teljes hajtáslánc kicserélése miatt róttak ki autójára.

„Ez egy a megszokottól eltérő edzésnap volt számomra, hiszen kizárólag a vasárnapra készültünk” - nyilatkozta a Red Bull pilótája. „Délelőtt még volt egy kis gondom a váltóval, ami miatt veszítettem némi időt, de összességében minden rendben ment. Nem kellemes a tudat, hogy nem fogok részt venni az időmérőn, de már a hétvége kezdete óta tisztában voltunk a helyzettel, így a hangsúlyt végig a versenyre fektettük. Remélhetőleg szép felzárkózásra leszek majd képes vasárnap a bokszutcából.”

Míg Vettelre biztosan küzdelmes futam vár, csapattársa, Daniel Ricciardo esélyesnek érzi magát a dobogóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: