DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen Verge-t szeretné csapattársnak

Nem csak a francia versenyző véli úgy, hogy ő lenne a legjobb választás a következő szezonban a Toro Rosso számára: a biztos hellyel rendelkező Max Verstappen is őt szeretné maga mellett tudni.

A 17 esztendős Verstappen jövőre debütál a száguldó cirkuszban, a Toro Rosso második ülését illetően azonban továbbra sem született döntés. Úgy tűnik, most már a vezetőség is hajlik arra, hogy a tapasztalt Jean-Eric Vergne kapjon egy negyedik évet az istállótól. Fő riválisa a Formula Renault 3.5 bajnoka, Carlos Sainz Jr., de a Red Bull többi utánpótlás-versenyzője, a szintén Formula Renault-s Pierre Gasly és GP3-as Alex Lynn neve is felmerült.

„Azt hiszem, a csapat számára jobb lenne, ha egy tapasztalt versenyző is lenne náluk” – osztja Verstappen azok véleményét, akik szerint két újoncot igazolni túlságosan kockázatos lépés. „Ezért úgy gondolom, jobb lenne, ha Jean-Eric maradna. Végül pedig számomra is jobb lenne a nagy tapasztalata végett, mivel segíteni tudna az én fejlődésemben is.”



„Ő egy higgadt karakter és rendes fickó. Barátságos velem, ezt pedig nagyra értékelem, ezért remélhetőleg együtt tudunk dolgozni a következő évben. Amúgy is nagy tehetségnek tartom, egyébként el sem jutott volna idáig. Ezért igen, szerintem megérdemelné” – mondta a fiatal versenyző az Autosportnak.

Verstappen nyilatkozatának pikantériája éppen az, hogy Vergne a közelmúltban még úgy nyilatkozott a hollandról: azt sem érti, egyáltalán hogyan juthatott a Formula-1 közelébe. „Nem akarom megérteni. Az embereknek vannak okaik: ezért én nem akarom megérteni, hogyan kaphatott Verstappen szuperlicenszet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: