DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg tudja, hogyan szerezzen pole-t

A Mercedes versenyzője alig marad el csapattársától az F1-es USA Nagydíj pénteki napja után, terve pedig az, hogy az első helyről induljon a vasárnapi futamon.

Az austini hétvége pénteki programjának mindkét szabadedzését Lewis Hamilton nyerte, Nico Rosberg első tréningen mutatott 0,292 másodperces lemaradása a másodikra 0,003-ra csökkent. Rosberg most arra készül, hogy a pole-pozícióból kezdhesse meg a futamot – amelyen nyilván a győzelem a célja. Az elmúlt négy időmérőn csak egyszer tudta legyőzni Hamiltont.

„Nagyon szoros volt, csupán három ezredmásodperc, de azok itt vannak a zsebemben. Tudom, hol találhatom meg őket. Holnap és vasárnap fogom előhúzni ezeket az ezredeket. Optimista vagyok a hétvége tekintetében, jó csata lesz közte és köztem, ezért magabiztos vagyok. A mai jó nap volt számomra. Az autó igazán gyors volt ismét, élvezet vezetni. Jöjjön a hétvége” – nyilatkozta a német versenyző.



Hamilton a második edzést műszaki hiba miatt idő előtt befejezte, ami csapattársát sem teszi túl boldoggá. „Az autóban sosem gondolok ilyesmi dolgokra. Bízom a csapatban és abban, hogy a kocsi eljut a célig. De természetesen, amikor kiszállok, tudom, hogy nem ideális, azt mutatja, hogy az autó továbbra sem 100 %-os.”

Rosberg a világbajnokság második helyén áll, lemaradása Lewis Hamiltonhoz képest 17 pont. Az utolsó versenyeken még 100 egység szerezhető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: