DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Túl sokat mozgolódtam az elmúlt években

Sergio Perez elárulta, F1-es pályafutásának hullámzó kezdete után csapattársához hasonlóan ő is állandóságra törekszik, ezért bízik benne, hogy hamarosan bejelentheti a Force Indiával való szerződéshosszabbítását.

Dppi_00114016_542



A mexikói 2011-ben mutatkozott be az F1-ben a Sauber színeiben, majd a svájciakkal töltött két szezon után a McLarenhez igazol, ám miután ott nem jöttek be a számításai, egy év után távoznia kellett, és idénre a Force Indiánál talált menedéket. Ha az év végén innen is tovább állna, akkor négy év alatt négy különböző csapatnál vezethetne, de Perez legnagyobb örömére úgy tűnik, erre nem kerül sor, hiszen már csak az utolsó részletek hiányoznak új szerződéséről.

„Nagyon közel járunk ahhoz, hogy megegyezzünk a szerződésről. Mindenképp szeretnék hosszabb ideig maradni, hogy összenőhessek a csapattal. A Formula-1-ben töltött négy évem során talán túlságosan is sokat mozgolódtam” - ismerte el.

„Szeretnék egy második szezont is teljesíteni a Force Indiával. Remélhetőleg minden jól alakul és hamarosan bejelenthetünk valamit.”

Perez eddigi F1-es pályafutása így némileg hasonlít is csapattársáéhoz, Nico Hülkenbergéhez, aki szintén gyakori csapatváltásairól vált híressé, miközben igyekezett utat találni magának az élmezőnybe. A német már bebiztosította jövő évi maradását a Force Indiával, így a hányattatott sorsú páros minden bizonnyal 2015-ben is egymás oldalán küzdhet a középmezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: