DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Még mindig elveszíthetjük a címet

A Red Bull már lemondott róla, hogy Daniel Ricciardo idén egyéni világbajnok lehet, Toto Wolff rémálmaiban azonban az ausztrál versenyző és a duplapontos Abu Dhabi finálé szerepel.

Ricciardo lemaradása 92 pont a bajnoki táblázaton az éllovas Lewis Hamiltonhoz képest: szinte már csak akkor hódíthatja el a címet, ha Hamilton minden versenyen kiesik, ő pedig mindig nyer. Ráadásul 75 ponttal előtte áll Nico Rosberg is, így mindkét Mercedes-pilótát kivételes balszerencse-sorozatnak kell sújtania, hogy a Red Bullos labdába rúghasson.

A forgatókönyv meglehetősen valószínűtlen, ennek ellenére a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója, Toto Wolff elárulta, őt továbbra is nyugtalanítja Ricciardo matematikai esélye, különösen, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon 25 helyett 50 egység szerezhető. A hajszálnyi esély miatt egyelőre nem tartja megengedhetőnek, hogy a pilóták között teljesen szabad csatát engedélyezzenek.

Tőle retteg a Mercedes


„Örök pesszimista vagyok. Az előny, amit Lewis és Nico tart Ricciardóval szemben nem olyan nagy, hogy teljesen leengedjük a pórázról a két versenyzőt” – mondta a Der Spiegelnek a Mercedes-főnök, aki három hete, az Orosz Nagydíjon konstruktőri címet ünnepelt.

Mikor az interjúkészítő azzal érvelt, három verseny alatt Hamiltonnak mindössze 8 pontot – egy hatodik hely megfelelője – kell gyűjtenie, hogy biztosan a stuttgartiaké legyen a második bajnoki cím is, Wolff kitartott álláspontja mellett: „Nem szabad hátradőlni, mielőtt elértük a célt. Még minden rosszra fordulhat. Én ezt céltudatos paranoiának hívom. Őszintén nem akarok erre az 50 pontos versenyre úgy érkezni, hogy Ricciardo elméletileg még mindig elragadhatja tőlünk a címet. Azt akarom, hogy előtte tisztázódjon minden. Miután abba a luxushelyzetbe kerülünk, hogy csak a mieink nyerhetnek, akkor újra beszélhetünk róla.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: