DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ki ülne a nagycsapatok harmadik autójába?

Giancarlo Minardi már csapatfőnökként is előszeretettel adott lehetőséget újonc versenyzőknek, és a háromautós szabály bevezetése kapcsán is csak az F1-ben még kipróbálatlan fiatalokra tudott gondolni.

„Ha muszáj harmadik autónak lennie, legalább adják a fiataloknak, hogy ezzel is segítve legyen a jövőjük” – vélekedett Minardi, aki a mai napig előszeretettel megosztja meglátását a Formula-1 kérdéseivel kapcsolatban. A csapatonkénti harmadik autó lehetősége a Caterham és Marussia austini távolmaradása kapcsán merült fel: a mezőny létszáma 18 főre csökkent le.

Minardi rögtön tanúbizonyságot tett patriotizmusáról, mikor sorolni kezdte jelöltjeit: „Manapság számtalan ígéretes fiatalt találni, Olaszország pedig felülmúlhatatlan. A Ferrarinak a határainkon belül kell maradnia, és választania valakit a neveltjei, Antonio Fuoco és Raffaele Marciello közül. És természetesen Antonio Giovinazzit sem szabad elfelejteni.” Marciello jelenleg a GP2-ben szerepel, Fuoco és Giovinazzi idén a Formula-3-as Európa-bajnokságon bizonyított.

Antonio Giovinazzi, az F3-as Eb 6. helyezettje


„A mi földünktől eltávolodva, mindenképpen adnék egy lehetőséget az F3 győztesének, Esteban Oconnak, aki maga mögé utasította a vadiúj Toro Rosso-versenyzőt, Max Verstappent. Továbbá azt mondják, nagyon jól ment Valenciában a Lotusszal, és hogy Ferrarit is tesztel Fioranóban, jutalomként a bajnoki címért.”

„Amit már többször mondtam, a WSR 3.5 győztesét, Carlos Sainz Jr.-t szeretném látni Verstappennel együtt dolgozni a Toro Rossónál. Egy fiatal párosra támaszkodnék, akik együtt fejlődnének, a sikereket pedig két-három év múlva aratnám le. Ricciardóval és Kvjattal a Red Bull ajtói egy időre bezárultak” – folytatta Minardi, látszólag rövid időre elfeledkezve a Red Bull harmadik autójáról, amelybe nemrég még Sainzot ültette volna.

Stoffel Vandoorne

Minardi ezek után a GP2-es sorozat legjobbjaihoz ért – ő is mellőzte Jonathan Palmert, akit eddig bajnoki címe ellenére sem hoztak össze egyetlen csapattal sem. „Személy szerint nagyon kedvelem Mitch Evanst és Felipe Nasrt. Egy harmadik autóban Stoffel Vandoorne-nak mindenképp helye van, mivel a McLaren programjának része. Remélhetőleg a közeljövőben több részlet derül ki, például a televíziós jogokkal és pontszerzéssel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: