DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jó nap a Toro Rossónál, Verstappen boldog második edzése után

A faenzai istálló minden tervezett munkamenetét sikerült véghezvinnie a pénteki F1-es tréningek során, a második edzésén részt vevő Max Verstappen alig egy másodperccel maradt el Kvjat mögött.

Danyil Kvjat már Szocsiban is felhívta magára a figyelmet ötödik rajthelyével, Austinban pedig tovább folytatta remek szereplését, és az első edzésen a negyedik, míg a másodikon a hetedik helyen végzett.  „Átlagos péntek volt számunkra, most már az a dolgunk, hogy megtaláljuk a megfelelő beállítást a pályára, ami szokásos péntek és szombat között. Az időmérőig van némi házi feladatunk, de ez általában jól szokott sikerülni, így talán még fejlődni is tudunk szombatra. Ami a pályát illeti, nagyon élveztem rajta a vezetést” – összegezte első austini napját az orosz pilóta.



Max Verstappen a Japán Nagydíj után második alkalommal kapott lehetőséget, hogy szabadedzésen bizonyíthasson, és nem okozott csalódást. „A fő különbség a mostani gyakorlás és Japán között a gumik viselkedése volt. Ott már az elején megfutottam a leggyorsabb kört, míg itt el kellett telnie egy kis időnek, hogy minden összeálljon. Ma minden egyes kör után egyre jobban ismertem meg a gumikat, és úgy vélem, hogy ezek jelentik majd a legfontosabb tényezőt a hétvége során. Az autó összességében jól működött, főleg Danyil teljesítményét figyelembe véve” – mondta a 16 éves tehetség.

 

A holland a 2015-ös üléséért harcoló Jean-Eric Vergne-t túrta ki az ülésből, a francia mindössze hat tizeddel bizonyult jobbnak délután, mint nemezise, de ő is elégedetten zárta a napot. „Összességében jó volt a péntek, habár sok mindent kell még tanulnunk a gumikról, mivel kulcsfontosságúak lesznek az erőviszonyok szempontjából. A kemény keveréken jobban teljesítettünk, míg a lágyakat jobban munkára kell fognunk ahhoz, hogy fejlődni tudjunk. Noha kihagytam az első edzést, talán hozzájárulhatok a fejlődéshez. Az autónk képes arra, hogy jó eredményeket érjünk el a hétvége során, de sokat kell még fejlődnünk” – említette Vergne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: