DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes elővigyázatosságból hívta vissza Hamiltont az edzés végén

Noha Lewis Hamilton mindkét pénteki edzésen a leggyorsabb volt, öröme nem lehet felhőtlen, mert hidraulikai hiba lépett fel Mercedesén. A csapat így hiába autózik ismét a saját ligájában, félő, hogy a megbízhatóság fogja eldönteni a világbajnoki címet.

A Mercedesnek Austinban sincs ellenfele, hiszen mindkét pénteki edzésen kettős győzelmet arattak pilótái, mi több, Lewis Hamilton 17 második edzéséből a tizennegyediket zárta az élen az idei szezonban. Előnye csupán három ezred volt Nico Rosberg előtt, bár az edzés utolsó tizenöt percében hidraulikai hiba miatt nem tudott pályára hajtani, így versenyszimulációját sem sikerült befejeznie.



„Valami folyadék került az autó padlójára, talán szivárgás lehetett, de nem túl nagy a probléma. Nem segített a felkészülésben, de Nico hosszú etapjából elég információt sikerült gyűjtenünk... és számomra jobb érzéssel tölt el a versenyre” – említette a pontverseny vezetője. Hamilton az utóbbi négy versenyen győzni tudott, így 17 ponttal áll a táblázat élén, de Rosberg közelsége azt mutatja, hogy ezen a hétvégén is kemény csatára számíthat. „Nico gyorsnak tűnik, de készen állok a harcra” – tette hozzá.

A konstruktőrök világbajnoki címét Szocsiban elhódító Mercedes nagy lépésekkel jár riválisai előtt, de az újabb technikai probléma ismét megrendítette az Ezüst Nyilak megbízhatóságába vetett hitet. „Egészen kis dologról van szó, még nem tudjuk, hogy pontosan mi lehetett az, de Hamilton kiállása egyszerűen elővigyázatosságból történt” – fűzte hozzá Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója. „A megbízhatóság mindig fontos szempont a bajnokság szempontjából, de ebben a helyzetben különösen az. Nagy kihívás számunkra, hogy hat alkalommal is olyan autót biztosítsunk nekik, melyek célba érnek az utolsó három versenyen” – jelentette ki Lowe.

Az edzésen egyébként Nico Rosberg is küzdött egy kisebb hibával, hiszen csapatát a leváltásoknál észlelt problémáról értesítette a gyakorlás közepén, emellett pedig egy viszketés okozott számára rövid ijedtséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: