DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel szinte biztosan kihagyja az austini időmérőt

Nagyon úgy tűnik, 18 autó sem lesz ott a 2014-es F1-es Amerikai Nagydíj rajtrácsán, a világbajnoki címvédő és egyben tavalyi austini győztes Sebastian Vettel ugyanis a legfrissebb hírek szerint a bokszutcából fog elrajtolni.

Ennek oka, hogy a Red Bull kénytelen lesz a komplett erőforrást lecserélni a német versenygépében, márpedig ez (lévén mindegyik alkatrész esetében a hatodikról szó) automatikusan a bokszutcából való indulást vonja maga után szankcióként. Vettel így nagyon nagy valószínűséggel az egész időmérőt is kihagyja, logikus módon, hiszen a büntetés folytán az ott elért eredményének úgy sem lenne semmi jelentősége.

Vettelnek stresszmentes napja lesz szombaton...


 

„Azt hiszem, hivatalosan még nem jelentettük ezt be, de az idei évben elkerülhetetlenül be kell még vetnünk egy extra motort, és erre nagy valószínűséggel a mostani hétvégén kerül majd sor” – mondta el Austinban az összegyűlt újságírók kérdésére a négyszeres világbajnok. „Mindenki látta, hogy milyen pocsék első félévünk volt idén a megbízhatóság tekintetében, folyton történt valami az autóval, és ez hozott minket ilyen helyzetbe.”

„A szabadedzéseken mindenképp részt veszünk majd, hogy minél több időt töltsünk el a pályán, de inkább a versenybeállításokra fogunk koncentrálni, mivel az időmérős beállítások értelmüket vesztik, ha egyszer a szabályok miatt úgy is a bokszutcából kell rajtolnunk. Még akkor is onnan kéne, ha megszereznénk a pole-t, ezért az időmérőn nem fogjuk égetni a kilométereket, mert erre később, Brazíliában vagy Abu-Dhabiban még komolyan ráfizethetnénk egy újabb kieséssel. Mindezek miatt sokkal jobban megéri nekünk most, ha egyszerűen kihagyjuk az időmérőt” – tette nyilvánvalóvá a német. 

Nem kívánjuk erősíteni az idei szabályokat ért negatív hangokat, de annyit azért jegyezzünk meg halkan, hogy semmiképp sem tesz jót egy sportágnak, ha a regnáló világbajnok kényszerűségből kihagyja bármelyik versenyhétvége bármelyik etapját. A verseny izgalmainak persze nyilván jót tesz majd, hogy Vettel a bokszutcából indulva lesz kénytelen előreverekedni magát a pontszerző, esetleg a dobogós helyek egyikére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: