DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel Abu-Dhabiban még nem tesztelhet más csapattal

Ezt a német világbajnok a mai napon erősítette meg Austinban újságírók kérdésére. A tesztet a pilóta jelenlegi munkaadója, a Red Bull blokkolja, de Vettel nem neheztel emiatt rájuk, megérti őket.

Blokkolva - Vettel Abu-Dhabiban még biztosan nem tesztel se Ferrarit, se semmit


 

„Nos, először is alig várom az itteni versenyt. Szeretném kiélvezni ezt és az utolsó néhány futamot, amit a csapatnál töltök. Sok mindent éltünk át együtt az elmúlt néhány évben, ezért úgy gondolom, nagyon különleges pillanat lesz, amikor megérkezünk Abu-Dhabiba, az utolsó közös versenyünk helyszínére” – kerülte meg elsőre a kérdést a német, de aztán mégiscsak válaszolt:

„Igen, nyilvánvalóan nem vehetek részt egyik csapat autójával sem Abu-Dhabiban a verseny utáni teszten, de jelenleg tényleg nem erre koncentrálok” – igyekezett elbagatellizálni a kérdést Vettel, majd hozzátette: „Azt hiszem, ennek is megvan a maga oka, amit mindenki megérthet.”

Arra a kérdésre, amely azt firtatta, más reakciót várt-e csapatától azok után, hogy bejelentette, az év végeztével távozik tőlük, röviden annyit felelt: „Nem igazán.” Végül elmondta, nem kell már sokáig várni a bejelentésre, hogy hol fog versenyezni jövőre, de egy picit még várni kell.

A német emellett azt is elárulta, nagyon nagy valószínűséggel motorcsere miatt kihagyja az austini időmérőt, és vasárnap csak a bokszutcából fog elrajtolni a mezőny után. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: