DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

FIA: Mi végig támogattuk a költségcsökkentést

Hivatalos közleményben reagált az FIA a két F1-es csapat, a Marussia és a Caterham körül kialakult helyzetre, amely istállók anyagi nehézségek miatt nem tudtak elutazni az USA Nagydíj hétvégéjére.

Mivel csődeljárás indult ellenük, kérdéses, hogy a két csapat valaha is részt tud-e majd még venni a sorozat versenyein, az FIA azonban intézkedéseket sürget, amelyekkel megelőzhetőek lennének a jövőbeli hasonló esetek. Mint mondják, ők mindig a kiadások mértékének visszaszorítása mellett kardoskodtak, még ha ezek nem is valósultak meg az általuk javasolt mértékben, költségsapka formájában.

FIA



„Az FIA-t tájékoztatták a Caterham és a Marussia anyagi nehézségeiről és a 2014-es bajnokság utolsó versenyein való részvételüket körüllengő bizonytalanságról” - áll a közleményükben.

„Az FIA versenybíróinak felelőssége eldönteni, hogy egy csapat eleget tett-e azon kötelességének, hogy a versenynaptár minden futamán részt vegyen, és hogy szükség esetén megtegyék az intézkedéseket. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy a versenybírók is tisztában vannak a csapatokat sújtó financiális helyzettel, és az ilyen ügyeket mindig fokozott körültekintéssel kezelik, figyelembe véve a körülményeket.”

„Ha a 2014-es szezontól távolabbra tekintünk, ezek a történések ismét felteszik a kérdést az FIA Formula-1-es világbajnokságának gazdasági egyensúlyáról, és igazolják azt a nézetet, amit az FIA is számos alkalommal kifejezett már, azaz támogatni kell minden kezdeményezést, amely segíti a költségek csökkentését a csapatok életben maradása és új jelentkezők bevonzása érdekében.”

„Az FIA a FOM-mal és az F1 részvényeseivel együttműködve tovább dolgozik azon, hogy megőrizze a bajnokság vonzerejét és a csapatok közötti egyenlőséget a következő években.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: