DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Berger: Alonso maradjon, Raikkönen menjen

Az olasz istálló egykori F1-ese is csatlakozott a spanyol pilóta jövője körüli spekulációhoz: ő inkább egy Alonso-Vettel álompárosra voksolna, míg Raikkönennek megmutatná az ajtót.

Fernando Alonso jövőjéről senki sem tud biztosat – a kép némileg az USA Nagydíjon tisztulhat le, amikor a Ferrari bejelentést tehet Sebastian Vettel érkezéséről. Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a csapat és versenyzője között patthelyzet alakult ki: mindkét félnek az lenne az előnyös, ha a másik mondaná fel a jelenleg még érvényes szerződést. Azt kevesen gondolják, hogy az olasz csapatnak és spanyol ászának közös jövője lehet egymással: ezek közé tartozik a korábbi versenyző, Gerhard Berger is.

Berger, akit annak idején egészen meglepett a hír, hogy korábbi Toro Rossós versenyzője, Sebastian Vettel a Ferrarihoz tart, már megbarátkozott a gondolattal, azt azonban nem érti, miért Kimi Raikkönennek kellene a négyszeres világbajnok csapattársának lennie.



„Ha én lennék a Ferrari, megtartanám Alonsót” – mondta a német Sport Bildnek, tanácsát pedig egyszerűen indokolta is: „Mert akkor Alonsóval és Vettellel övüké lenne a világ két legjobb versenyzője.”

Azonban Kimi Raikkönennek is érvényes szerződése van 2016-ra, mivel pedig a finnek esze ágában sincs távozni, ugyanaz a forgatókönyv lépne érvénybe, ami az Alonsóval való szerződésbontást is hátráltatja: tetemes kötbért kellene fizetni a pilótának.

Jelenleg azonban csak a találgatás marad, az érintettek ugyanis továbbra is hallgatnak. Sebastian Vettelt szerdán Austinban szólaltatta meg a La Gazzetta dello Sport. „Sajnálom, de nem mondhatok semmit a jövőmről. Nem rajtam múlik, remélem, hamarosan már beszélhetek” – nyilatkozott a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: