DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainznak egyetlen célja van: a Toro Rosso

Az egyik elsőszámú utánpótlás-sorozatban magabiztos bajnoki címet szerző Carlos Sainznak egyetlen célja van: bekerülni a Toro Rossóhoz, éppen ezért nem is nézelődik más F1-es csapatok háza táján.

A WSR-ben bajnoki címet szerző, s a Toro Rosso csapatánál idén már kétszer befutónak tűnő Carlos Sainz Jr egyre türelmetlenebben várja, hogy kiderüljön, mit tartogat számára a jövő a Formula-1-ben. A fiatal spanyol, akit először Max Verstappen kedvéért mellőztek, így nyilatkozott a Marcának: „Azok után, amit idén elértünk, nincs más választásom, mint a Formula-1” – mondta Sainz, aki most a négyből az egyik jelölt Red Bullhoz távozó Kvjat helyére a másik Toro Rossóban, a befutó feltehetőleg vagy ő lesz, vagy Jean-Eric Vergne.

sainz_4_d



„Sajnos továbbra is csak várunk, még körülbelül egy hónapig, amíg véget nem ér a Formula-1-es szezon. Persze jobb lenne a lehető leghamarabb megkapni a híreket, akár jók lesznek, akár rosszak, hiszen ez egy nehéz helyzet” – mondta a spanyol, aki ezt követően azt is elárulta, hogy miután kiderült, hogy Verstappent szerződteti a Toro Rosso, s úgy tűnt, hogy neki garantáltan nem lesz helye a csapatnál, elkezdett azon gondolkodni, hogy érdemes lehet másfelé is nézelődni:

„Hogy őszinte legyek, két hónappal ezelőtt még volt erre lehetőségem, most viszont, ahogy a Toro Rosso döntése egyre közelebb van, a többi lehetőség úgy kerül egyre távolabb, hiszen a többiek is lezárják a szerződéseket, így ezek az ajtók bezárultak” – mondta Sainz, akinek a feltehetőleg a végső döntést meghozó Helmut Marko telefonon gratulált a WSR bajnoki címéhez:

„Gratulált, de azt mondta, hogy még semmit sem döntöttek el, és csak később közlik velem a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: