DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Domenicali jövő héten kezd az Audinál

Bár hivatalos bejelentés továbbra sem érkezett, egyes sajtóhírek már azt is tudni vélik, hogy a Ferrari korábbi csapatfőnöke jövő héten kezd új munkaadójánál. Egyesek szerint ez is a gyártó F1-es csatlakozásának előjele.

Október elején érkeztek az első hírek arról, hogy a Ferrari által áprilisban menesztett Stefano Domenicali a jövőben az Audi munkatársa lesz. Az olasz Corriere dello Sport állítása szerint a szakember jövő héten foglalja el irodáját a német autógyár főhadiszállásán, a bajorországi Ingolstadtban. Hivatalos bejelentést a következő napokban várnak. A jelenlegi beszámolók alapján nem a motorsporttal foglalkozna, hanem üzleti pozíciója lenne – de ebben sokan kételkednek.

Domenicali Audihoz csatlakozása fontos szerepet játszott a pletykák megjelenésében, amelyek szerint a német gyár 2016-ban megszüntetné DTM- és WEC-programját, és a Formula-1-hez csatlakozna. Versenyzőjük Domanicali jó ismerőse, Fernando Alonso lenne.



„Miért igazolna le Rupert Stadler (az Audi elnöke) egy olasz F1-es bennfentest az üzleti részlegre?” – tette fel a költői kérdést a német Sport Bild újságírója. „Az érkezése csak akkor logikus, ha az Audi egy olyan kompetens személyt keres, aki a Formula-1-be tudná vezetni őket.”

Az Audi továbbra is tagadja a királykategóriás csatlakozás lehetőségét, és kifejtette, elkötelezettek a jelenlegi szériák iránt – ide tartozik Le Mans, a DTM, a GT-versenyzés és a jövőre induló új bajnokság, az Audi Sport TT Cup is. A feltételezések szerint nem önálló csapatként érkeznének, hanem a Toro Rossóval vagy Red Bull-lal társulnának, amelyek már most komoly kapcsolatokkal rendelkeznek a Volkswagennel, az Audi tulajdonosával. De felmerült a Sauber neve is, akik állítólag havi kétmillió euróért adták bérbe hilwili szélcsatornájukat a német autógyárnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: