DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: még nem adtam fel a küzdelmet

Nico Rosberg a szezon közepén toronymagas esélyesnek tűnt a világbajnokságon, ám az idei F1-es évad végére Hamilton átvette a vezető szerepet a csapatban, és 17 pontos előnnyel rendelkezik.

Nico Rosberg elsőszámú esélyesként várhatta a világbajnoki véghajrát, ám az utóbbi négy futamon nem tudta felvenni a versenyt Lewis Hamiltonnal, amíg csapattársa négyszer tudott nyerni zsinórban, az ő nevéhez csak három második hely és egy kiesés fűződik. Ennek köszönhetően a 2008-as világbajnok 17 ponttal Rosberg előtt áll a pontversenyben, és a formáját tekintve a német nehéz feladat előtt áll, ha először szeretné elhódítani a sportág legfényesebb trófeáját.



A német SID hírügynökség Niki Laudát kérdezte meg, milyen végkifejletet jósol, a háromszoros világbajnok pedig így válaszolt: „Nico nehéz helyzetben van, mivel Lewis jelenleg a legjobbját nyújtja.” Nem csak a Mercedes tanácsadója, a rajongók is így látják, a hírügynökség közvélemény-kutatásában mindössze 22 százalék tartja esélyesnek Rosberget a végső győzelemre.

A sokat átkozott dupla pontos szezonzáró azonban a német malmára hajthatja a vizet, aki nem rejtette véka alá véleményét: „Imádom ezt a szabályt.” Hozzátette viszont, hogy magabiztos a hátralévő versenyekkel kapcsolatban: „Tudom, hogy meg tudok nyerni minden versenyt, így a taktikám nem változott. Addig nem fogom feladni a küzdelmet, amíg el nem érem a kockás zászlót Abu Dhabiban” – említette a 29 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: