DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Matt Parry, az Autosport fiatal díjazottja McLarent tesztelt Silverstone-ban

A Formula Renault észak-európai kupáját tavaly megnyerő 20 éves versenyző, az Autosport Magazin és a BRDC díjazottja először próbálhatott ki F1-es autót hétfőn Silverstone-ban.

A brit pilóta fenomenálisnak nevezte azt a háromszor öt kört, amit a 2011-es McLaren MP4-26-os volánja mögött tett meg hétfőn, Silverstone-ban. Parry korábban már tesztelhette a 2.0-ás 3.5-ös kategóriájú WSR-autókat, de hozzátette, semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor először beült egy F1-es autóba. „A fenomenális az egyetlen szó, ami eszembe jut az érzés leírására. Nehéz szavakba önteni, milyen gyors az autó, soha nem vezetett még olyat, ami ilyen magas sebességet tudna elérni. Minden sebességi fokozat az erő egy újabb szintjét jelenti” – említette csodálkozva Parry.



A Caterham pilótaprogramjának tagja úgy gondolja, hogy minél több időt töltött az autóban, annál inkább megbarátkozott vele. „Nem ijedtem meg, csak egy kicsit ideges voltam az elején, de ahogy teltek a körök, úgy kezdtem egyre inkább élvezni. Minden körömet be tudtam fejezni, és szerencsére egyben hoztam vissza az autót” – mondta a 20 éves pilóta. „Nagy köszönettel tartozom a McLarennek ezért a lehetőségért, és mindenkinek, aki részt vett benne. Alig várom, hogy jövőre is megpróbáljam!” – tette hozzá.

Parry tesztje egyébként kis halasztással kezdődött a telemetria hibája miatt, az utolsó körökben pedig a rádió okozott némi problémát, de ennek ellenére a McLaren tesztcsapatát vezető Indy Lallt lenyűgözte a fiatal versenyző teljesítménye. „Nagyszerű munkát végzett. Eleinte nem működött a telemetria, de nem zavartatta magát és nyugodtan vezetett tovább. Matt pontosan azt tette, amit kértünk tőle. Nagyon szerethető srác, és elégedettséggel töltött el minket, amikor láttuk, mennyire boldogan száll ki az autóból, és mennyire örült a családja a tesztjének. Sok mindent tanult belőle, és számunkra ez a legfontosabb” – említette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: