DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Végre egyszer nem váltok csapatot

Nico Hülkenberg számára ugyan továbbra sem jött el az F1-es áttörés pillanata, hiszen a következő szezont is a középmezőnybe tartozó Force Indiánál fogja megkezdeni, ám számára már az is nagy előrelépés, hogy végre nem kell új környezethez alkalmazkodnia a tél során.

A 27 éves német eddig arról volt híres, hogy nem tudott sokáig megmaradni egyhelyben: ezt saját döntései mellett a csapatainak lépései is befolyásolták gyakori átigazolásait, ám Hülkenberg látszólag igyekezett úgy mozgolódni a mezőnyben, hogy azáltal közelebb hozza magát egy élcsapat üléséhez. Eddig minden versenyzéssel töltött szezonja után váltott: 2010-ben a Williamsszel kezdett, majd egy év tesztpilótai szerepkör után 2012-ben a Force Indiánál vezetett. Ezt követően tavaly a Sauberrel tett próbát, de az év végén visszatért a silverstone-i alakulathoz, akiknek a kötelékében azért jövőre már mégis a negyedik szezonját kezdheti majd meg.

Dppi_00114013_489



Az élcsapatokhoz most sem talált utat magának, de a The Racer’s Edge-nek nyilatkozva elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy egy újabb évet kell lehúznia várhatóan a mezőny közepén.

„Nem volt egy nehéz döntés, mert őszintén szólva nem is kínálkozott előttem számos más lehetőség. Annak viszont örülök, hogy egyszer végre változatlan környezetben folytathatom, és nem kell csapatot váltanom a tél folyamán. Kellett már ez a folyamatosság” - ismerte el.

„Persze mindenki győzni akar, ehhez pedig elengedhetetlen egy győztes autó, de a teljesítményemet illetően szerintem nincs okom szégyenkezni, és úgy vélem, el fog még jönni számomra az idő egy élcsapatnál. Addig is igyekszem szállítani az eredményeket és élvezni a munkát.”

Bár a legutóbbi aggasztó hírek szerint a Force India háza táján sincs minden rendben az anyagiakat illetően, Hülkenberg szerint minden adott ahhoz, hogy Vijay Mallya istállója 2015-ben ismét az élmezőny sarkában legyen.

 

„Pozitívan látom a csapat jövőjét. Most ugyan kicsit veszítettünk a lendületünkből, de biztos vagyok benne, hogy vissza tudunk majd támadni. Persze ez alatt nem azt értem, hogy futamokat fogunk nyerni, de mindenképpen visszajuthatunk arra a szintre, ahol az idei szezon kezdetén álltunk: az erősebb pontszerző helyekre, ahol a nagy csapatok dolgát is megnehezíthetjük és magunkra vonhatjuk a figyelmet” - adott hangot bizakodásának a 73 F1-es rajtja után dobogóval még mindig nem rendelkező német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: