DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Force India: Padlógázzal az ötödik helyért

Az F1-es konstruktőrök bajnokságában két lényeges párharc nem dőlt még el: a Williams és a Ferrari a 3., a McLaren és a Force India pedig az 5. helyért küzd. A silverstone-iak bizakodnak.

Miután a szezon elején úgy tűnt, hogy még ennél is magasabbra törhetnek, hamarosan világos lett, hogy a Force India számára idén az elérhető maximum a Mercedes, Red Bull, Williams, Ferrari négyes mögötti 5. hely, melyért a McLarennel kell megküzdenie a silverstone-i csapatnak, éppúgy, mint tavaly. Akkor csak a szezon feléig mutatkozott erre esély, végül a wokingiak magabiztosan húzták be az 5. helyet, idén viszont három futammal a vége előtt még minden teljesen nyitott.

perez_sing_d



Bár Szingapúr után ismét vezettek, a Force India azóta két gyenge, a McLaren viszont két erős hétvégét teljesített, s így most húsz pont az előnyük, ám Vijay Mallya, az indiaiak csapatfőnöke abban bízik, hogy ez még megfordulhat: „Egész szezonban ment a pingpongozás köztünk, s az ötödik hely most sincs igazán messze. Ahogy Oroszország előtt mondtam, nem adjuk fel, legyen szó akár Austinról, akár Sao Paulóról, akár Abu Dhabiról, mindent beleadunk majd. A szezon utolsó versenyei tradicionálisan meglepetéseket tartogathatnak, nekünk pedig fel kell készülnünk minden adódó lehetőségre.”

Nico Hülkenberg is bízik abban, hogy jól szerepelnek majd Austinban – neki személy szerint megvan erre az oka, hiszen eddig mindkét versenyen remekül teljesített, 2012-ben a 8., 2013-ban pedig a 6. helyen zárt. „Jó eredményeim voltak Austinban” – olvasható a német sajtóközleményében. „Bizakodva várom a hétvégét. Egyértelműen látszik, hogy bizonyos előttünk lévő csapatok mostanában előreléptek, de tudjuk, hogy mi is képesek vagyunk jól teljesíteni. Úgy vélem, reális cél a pontszerzés, és az, hogy csökkentsük lemaradásunk az ötödik helyhez képest.”

Sergio Pereznek szintén jó előérzetei vannak, elsősorban nem annyira austini eredményei, mint inkább a jelenlegi formája miatt: „Pozitív érzésekkel érkezem Austinba, hiszen a nyári szünet óta minden versenyen pontot szereztem, ötször egymás után. Úgy gondolom, hogy kihoztuk a maximumot ezekből a futamokból, keményen versenyeztünk, kihasználtuk az adódó lehetőségeket, és remek stratégiai döntéseket hoztunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: