DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ericsson négy csapattal egyeztet 2015-ről

A Stefan Johansson visszavonulását követően több mint két évtized után első svédként az F1-be érkező Marcus Ericsson jövőre is a mezőnyben akar maradni – lehetőleg nem a Caterhamnél.

A Caterhammel idén egészen az elmúlt pár hétig a világon semmi különöset nem mutató Marcus Ericsson eddig sem volt könnyű helyzetben a jövő évi szerződést tekintve, de miután csapata ellen csődeljárás indult, és nagyon-nagyon bizonytalan a helyzet. Az tény, hogy a következő két versenyt kihagyja a Caterham, ám az még nem dőlt el, hogy mi lesz Abu Dhabiban, az idényzárón, oda elutazik-e a kiscsapat.

ericsson_sing_d



Az istálló egyik versenyzője, Kamui Kobayashi a Facebookon üzent rajongóinak: „Jelenleg semmit nem tudunk Abu Dhabiról, talán összejön. A következő néhány hétben kiderül, én csak várom a választ – egyúttal pedig arra is ki kell használnom ezt az időt, hogy megpróbáljak a Formula-1-ben maradni.”

A két pilóta közül az ő helyzete a nehezebb, hiszen nem rendelkezik jelentős szponzorokkal, Ericsson viszont mintegy 18 millió dollárral járkál fel-alá a paddockban ülés után kutatva. A svéd pilóta menedzsere, Eje Elgh szerint nem befolyásolja majd pártfogoltja jövőjét a következő két futam kihagyása, abban viszont bízik, hogy a Caterham a szezonzáróra visszatérhet majd, hiszen enélkül a csapat története tulajdonképpen véget ér.

„Ecclestone ultimátumot adott nekik: ott kell lenniük Abu Dhabiban, hogy megkapják a jövő évi licenszet” – mondta Elgh a svéd Aftonbladetnek. „Ennek hiányában a csődeljárást intézők nem tudják eladni a csapatot, hiszen az értéktelen lesz. Úgy gondolom, hogy a csapat ott lesz az idényzárón, Marcust pedig visszahívják versenyezni.”

Elgh azt is elmondta, hogy több csapattal is egyeztetett már ügyfele jövőjéről, persze biztosat még nem mondhat. Azt viszont elárulta, hogy a Caterhammel együtt négy istállót keresett meg: „Most nagyobb a versengés a meglévő helyekért. A listánk négy csapat nevét tartalmazta, legalul a Caterhamét...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: