DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bianchit is Lausanne-ba szállíthatják

Olasz sajtóértesülések szerint a Suzukában bő három hete balesetet szenvedő Jules Bianchit hamarosan abba a kórházba szállíthatják át, ahol a hétszeres F1-es bajnok Michael Schumachert is kezelték.

Huszonhárom nap telt el a borzalmas suzukai baleset óta, de Jules Bianchi még mindig egy japán kórházban fekszik, s immár jó ideje nem érkezett hivatalos hír az állapotáról, utoljára édesanyja szólalt meg, de ennek is már több mint tíz napja, ráadásul csak igen szűkszavúan nyilatkozott, szavaiból úgy tűnt, mintha rá lenne erre kényszerítve.

lausanne_korhaz



Most úgy tűnik, hogy végre egy apró biztató hírt kaphatnak a francia versenyzőért aggódó rajongók, persze azt hozzá kell tenni, hogy ez az információ nem hivatalos. Az olasz Omnicorse arról számolt be, hogy a 25 éves versenyző hamarosan elég stabil állapotban lehet ahhoz, hogy átszállítsák Európába, ami a család helyzetén sokat javítana.

A beszámoló szerint Bianchi kezelése a svájci Lausanne-ban folytatódhat, pontosan ugyanabban az épületben, ahol egészen a közelmúltig a tavaly decemberben síelés közben balesetet szenvedő hétszeres világbajnok legendát, Michael Schumachert is kezelték.

bianchi (1)

Egy másik olasz lap, az Autosprint a baleset okaival foglalkozik, melyek közt az elismert olasz tudósító, Alberto Antonini szerint a „brake-by-wire” fékrendszerrel is számolni kell, mely számos problémát okozott a szezonban a mezőny tagjai számára. Antonini szerint azért lehet joggal fékproblémára gyanakodni, mert több szemtanú is arról számolt be, hogy nem láttak féknyomokat az aszfalton.

„És talán az sem véletlen, hogy Szocsiban az egyetlen versenyben lévő Marussia, Max Chilton egy olyan ok miatt állt ki a versenyből, amit nem teljesen értünk” – tette hozzá Antonini.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: