DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Austin: Három csapat is hiányozhatott volna

Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy motorszállítója, a Mercedes felé fennálló tartozásai miatt a Force India számára is kérdéses volt, hogy elutazhat-e az austini F1-es hétvégére.

Mint fény derült rá, az sem volt kizárt, hogy három csapat hiányozzon a hétvégi USA Nagydíjról... Különböző előzmények után a Caterham és a Marussia egyaránt csődeljárás alá került, így az austini és a jövő heti interlagosi versenyt egyaránt kihagyni kényszerülnek majd. Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke ennek kapcsán arra figyelmeztetett, hogy a Formula-1 újabb csapatokat veszíthet el, ha így folytatódik a helyzet.

perez_bahrain_D



E szavakat olvasva nem sejthettük még, hogy Fernley épp saját csapatára, a Force Indiára gondol, melyről kiderült, hogy komoly tartozást halmozott fel a Mercedes felé, akiknek a silverstone-i csapat nem fizette ki az erőforrásokat (vagy legalábbis annak utolsó részletét). Egészen hétfőig, amikor az Auto Motor und Sport szerint a csapat rendezte a tartozást, azaz elhárult minden akadály az austini részvétel elől.

A Force India jelenleg a McLarennel áll harcban a bajnokság ötödik helyéért, ami a német lap szerint 3 millió dolláros pluszt hozhatna a konyhára a hatodik pozícióhoz képest – ilyen nehéz helyzetben pedig ennyi is nagyon sokat számíthat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: