DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz kellene a Red Bull harmadik autójába?

Még biztosan nagyon távol van a végleges döntés, a találgatások azonban már elindultak azzal kapcsolatban, hogy kik kaphatnák meg az élcsapatok harmadik autóit, ha tényleg szükség lenne rájuk a következő évben.

Már lassan tíz éve, hogy Giancarlo Minardi eladta faenzai csapatát a Red Bullnak, ami azóta Toro Rosso néven szeli a kilométereket a pályákon, ám az egykori tulajdonos ma is rendszeresen hallatja a hangját az F1 ügyeivel kapcsolatban, kedvenc célpontja pedig természetesen egykori csapata.

Dppi_03114008_308



Minardi jóslási képességei igen hullámzóak - néhány hónapja helyesen állította azt az akkor még hihetetlennek tűnő tényt, hogy Sebastian Vettel elszerződik a Red Bulltól, a helyét pedig Danyiil Kvjat veszi át - viszont arra is volt már példa, hogy alaposan mellélőtt egy-egy elképzelésével.

Most ő is a harmadik autók témáját vette terítékre, amit ha a mezőny lecsökkent létszáma miatt végül bevezetnének 2015-re, az talán a Red Bull dolgát nehezítené meg leginkább az élmezőnyben. Esélyes ugyanis, hogy az egyik autót kötelezően egy újoncnak kellene majd adni, az energiaitalosok felállása pedig már így is elég fiatal lesz Daniel Ricciardóval és a mindössze egy szezont maga mögött tudó Kvjattal.

„Nem tetszik különösebben a harmadik autók ötlete, de ha tényleg szükséges lesz bevezetni, akkor legalább egy fiatal versenyzőnek kellene adni azt az ülést. Carlos Sainz Jr. pedig mindenképpen jó helyzetben van ahhoz, hogy ezt megkapja, még ha én könnyebben tudnám is elképzelni őt a Toro Rossóban Verstappen mellett” - írta Minardi saját honlapján, miközben rámutatott, a Red Bull azt sem teheti meg, hogy könnyelműen félretolja versenyzőjét egy időre, hiszen a riválisok azonnal lecsapnának a spanyolra. „Ha a Red Bull felszabadítaná Sainz Jr.-t, a Mercedes biztosan azonnal felajánlaná számára a harmadik autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: