DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen örül, hogy nem harcol a vb-címért

Kevin Magnussen elégedett debütáló szezonjában nyújtott teljesítményével, ám tisztában van vele, hogy az év során több hibát is elkövetett. Elmondása szerint jól jön számára, hogy a középmezőnyben csatázik, hiszen így nem veszített sokat a büntetések miatt.

A dánra nagy figyelem szegeződött idei bemutatkozásakor, hiszen nem csak egy korábbi F1-es versenyző, Jan Magnussen fia, hanem sorsa hasonlóan is alakult ahhoz, ahogyan a nagyot robbantó Lewis Hamilton bekerült a McLarenhez néhány évvel ezelőtt. Magnussen ugyan mindenkit meglepett melbourne-i dobogójával, ezt követően viszont előjöttek azok a hibái, amelyek nélkül a legtöbb újonc nem tudja megúszni első szezonját.

_J5R8470_resize



A 22 éves pilóta úgy érzi, mindezekkel együtt sincs miért szégyenkeznie. „Ha visszanézünk, mindig találunk dolgokat, amiket jobban csinálhattunk volna, de összességében elégedett vagyok az eddigiekkel. Tisztességes munkát végeztem, és szerintem elég gyorsan tudtam tanulni is. Persze nem nyertem semmit, így ebből a szempontból nem lehetek boldog, de szerintem jól dolgoztam” - mondta a dán a RichlandF1 kérdésére.

„Persze néhányszor büntetést kaptam, ezeken a dolgokon pedig még javítanom kell. Mindenesetre apróságokról van szó, nem kell sok mindent másképp csinálnom. Voltak néha necces helyzetek, és elég frusztráló, hogy minden alkalommal engem találtam hibásnak. Annak viszont örülök, hogy nem olyan helyzetben vagyok, ahol a bajnoki címet veszíthettem volna el ezek miatt. Így legalább van időm tanulni ezekből a hibákból és kijavítani őket.”

Az egyik büntetését éppen az a Fernando Alonso elleni csata során kapta Spában, aki köztudottan jó eséllyel lehet a McLaren jövő évi versenyzője. Előfordulhat, hogy Magnussen kapja maga mellé csapattársként a kétszeres világbajnokot, ám amikor arról kérdezték, hogy örülne-e a spanyol érkezésének, kitérő választ adott.

„Amíg én itt vagyok, addig boldog leszek” - mondta. „Kétségtelenül ő a legjobb versenyzők egyike, de nehéz ezt megítélni, amíg nem dolgozik vele az ember.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: