DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Maldonado: Nyomni fogom neki

A Lotus F1-es csapat saját történetének egyik legnehezebb szezonját futja, de jövő hétvégén egy olyan helyszínre látogatnak, amely mindkét pilótájuk szívéhez közel áll. Romain Grosjean tavaly második lett Austinban, Pastor Maldonado pedig a sok helyszínre kilátogató venezuelai miatt kötődik erősen az amerikai helyszínhez.



„Az austini egy jó pálya, melynek vonalvezetése komoly kihívást jelent nekünk, pilótáknak. Jó rajta vezetni, és ez egy élvezetes esemény szokott lenni minden évben” – kezdi csapata hivatalos futamelőzetesében Maldonado. „Már rögtön az első kanyar nem semmi élményt nyújt a maga meredek emelkedőjével, és a kör további részét is gördülékenyen lehet teljesíteni. A pálya igazán különleges atmoszférával bír, ez már az első látogatásunk alkalmával szemet szúrt. Jó érzés látni a rengeteg embert, akik végigtombolják a lelátókon az egész hétvégét.”

A hangulati tényezők számbavétele után a venezuelai rátért a szakmaibb jellegű kérdésekre. „A pálya komolyan igénybe veheti a gumikat, és tavaly a hétvége pénteki napján volt egy kis szokatlan csúszás és megszakítás, úgyhogy kíváncsi vagyok, idén mi lesz. Nyilván az időjárás is megkeverheti a kártyát, és az elmúlt években láttuk, milyen hideg van ott reggelente. Idén a verseny korábban fog kezdődni, mint az előző években, úgyhogy meglátjuk, ez mit befolyásol majd” – taglalta Maldonado, akinek idén még nem jött össze a pontszerzés.

„Nyilvánvalóan szeretnénk jobb szerepelni, mint Szocsiban. Az egy nehéz hétvége volt több okból kifolyólag. Azt hiszem, az austini pálya vonalvezetése egy kicsit jobban feküdhet az autónknak, úgyhogy ez pozitívum. Remélhetőleg nem lesz több technikai problémánk. Tudom, hogy nagy támogatást kapunk majd a szurkolóktól, úgyhogy nyomni fogom neki egy jó eredményért” – tette le a nagyesküt a venezuelai.

Csapattársa, Romain Grosjean tavaly a 2. helyen zárta az austini versenyt Sebastian Vettel mögött, de hát azóta sok víz lefolyt a Dunán, és idén a francia is csak 8 pontot tudott eddig összehalászni a harmatgyenge Lotusszal. A legfrissebb hírek szerint a pilóta és csapata egyre közelebb kerül a jövő évi megállapodás aláírásához, ez talán segít neki jó hangulatban készülni a jövő hétvégi megmérettetésre.  

„Hihetetlen, hogy elröpült ez a szezon, még ha néha egy örökkévalóságnak tűnt is” – utalt rá Grosjean, hogy a hétvégék többségén bizony a poklok poklát is megjárta az autóval. „Austinba, Brazíliba és Abu-Dzabiba is azzal a céllal fogunk elutazni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből, és hogy minél több adatot gyűjtsünk össze 2015-re” – tekintett a vélhetően közös jövő elé a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: