DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Marussia sem lesz ott Austinban

Bernie Ecclestone elárulta, hogy a Caterhamhez hasonlóan az F1 másik sereghajtója, a Marussia is kihagyja az USA Nagydíjat. A hétvégén mindössze 18 autó fog rajthoz állni.



A Caterham és a Marussia is pénzügyi nehézségekkel küzd a túlélésért, ezért mindkettő istálló szereplése kétségek közé került a jövő hétvégi texasi versenyt illetően. „A két csapat egyike sem lesz ott Austinban” – erősítette meg Ecclestone a Reutersnek.

A Caterham irányítását pénzügyi behajtók vették át, akik bezárták a csapat angliai gyárát, és addig nem nyitják meg újra, amíg nem sikerül új tulajdonost találniuk. Közleményükből kiderült, Bernie Ecclestone különleges engedélyt adott nekik, amely értelmében kihagyhatják nemcsak az austini, hanem az utána következő brazil versenyt is. A Marussia – amely már az Orosz Nagydíjon is csak egyetlen autóval indult Jules Bianchi balesete miatt – sajtóértesülések szerint a Belga Nagydíj óta küzd a túlélésért, erről részletesebben itt írtunk.

A csapatok felszerelését a Formula-1-et szervező FOM szállítja Austinba, a rakomány a mai nap folyamán indul el. Utoljára 2005-ben, a Monacói Nagydíjon történt meg, hogy mindössze 18 autó teljesítette a versenyhétvégét, a BAR csapat eltiltásából kifolyólag. Ilyen alacsony létszám esetén az FIA megkérhetne bizonyos csapatokat, hogy harmadik kocsit indítsanak, de erre idén nem fog sor kerülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: